Sastāvdaļas:
2 vistas filejas
1 glāze piena
citrona miziņa
2 šķipsniņa safrāna
2 ēdamkarotes sviesta
4 ķiploka daiviņas (var arī vairāk)
sāls un pipari pēc garšas
1. Fileju nomazgāt, nosusināt. No abām pusēm uzbērt sāli un piparus.
2. Uz pannas uzsildīt sviestu un apcept gaļu pa 4 minūtēm no katras puses.
3.Ķiploku notīra un liek cepšanas formā. Uz tā liek apcepto gaļu tā, lai zem katra gabaliņa būtu 2 ķiploka daiviņas.
4. Pannā, kurā cepās gaļa, ielejam pienu, pievienojam nelielu daudzumu citrona miziņas (es ar dārzeņu tīrāmo nazīti sagriezu plānu miziņu), safrānu un uzvāra.
5. Kad mērce sāks vārīties, uzlejam to uz vistu un liekam cepeškrāsnī cepties 200 grādu temperatūrā uz 30 minūtēm. Šajā laikā obligāti vajag vistu apliet ar mērci, es lēju vismaz kādas 5 reizes – tas arī ir gaļas sulīguma noslēpums