Pieci ieteikumi, kas ļaus jums izbaudīt sava auto kondicionieri pilnībā!

90% auto vadītāji par to neko nezina!

Siltās vasaras dienās nekādi nevar iztikt bez kondicioniera savā auto. Taču pareiza auto atdzesēšana ir vesela māksla. Auto testēšanas centra inženieri atklāj, kā var ātri atdzesēt auto salonu, turklāt patērējot pēc iespējas mazāk degvielas.

  1. Neatdzesējiet auto salonu jau iepriekš, pirms braukšanas uzsākšanas

Auto kondicionieris strādā daudz labāk tad, kad auto atrodas kustībā. Jo ātrāk griežas dzinējs, jo ātrāk darbojas kompresors, kas ļauj sistēmai daudz veiksmīgāk sevi atdzesēt. Nevajag tērēt auto degvielu un spēkus, lai to atdzesētu vēl pirms braukšanas uzsākšanas.

Ja salons ir ārkārtīgi uzkarsis, ieslēdziet ventilatorus uz maksimumu un braukšanas laikā atveriet auto aizmugurējos logus uz apmēram 10 – 20 sekundēm. Tādā veidā jums izdosies no salona dabūt ārā karsto gaisu. Neveriet vaļā priekšējos logus, pretējā gadījumā karstais gaiss uzkrāsies auto aizmugurē.

  1. Uzlieciet minimālo režīmu

Uzlieciet minimālo temperatūru un nokoriģējiet ventilatorus: kondicionieris strādās daudz veiksmīgāk, mazāk patērēs jūsu degvielu.

Kādēļ? Standarta kondicionieru sistēma atdzesē gaisu par četriem grādiem. Ja uzliksiet daudz lielāku temperatūru, tad sistēma sāks no jauna sildīt gaisu, kas novedīs pie liela degvielas patēriņa.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">latvis</cite>

    Lasot šo rakstu – sākot ar pirmo teikumu: “90% auto vadītāji par to neko nezina!”, tā vien gribas teikt: “Ģenitīvs latviešu valodā – 90% rakstu autoru internetā par to neko nezina(šī raksta autors diez vai vispār ir dzirdējis terminu ģenitīvs – nelieto to vispār)”. Pirmais teikums pareizi būtu: “90% auto vadītāju par to neko nezina!”.Līdzīgu kļudu šajā rakstā netrūkst, turklāt skolā ģenitīvu māca otrajā klasītē… attiecīgi izdaru secinājumu – ko gan pirmklasnieks no auto kondicionieriem saprot …

Pievienot komentāru