Pieci ieteikumi, kas ļaus jums izbaudīt sava auto kondicionieri pilnībā!

  1. Izslēdziet recirkulāciju

Ja aizmugurējā sēdeklī atrodas pasažieri, izslēdziet recirkulācijas režīmu. Tas mainīs aukstā gaisa rotēšanas virzienu, kā rezultātā priekšā būs stipri aukstāks, bet aizmugurējiem pasažieriem pavisam drīz vairs nebūs pat ko elpot.

  1. Atslēdziet automātisko ieslēgšanos

Ja jums ir jauns auto ar automātisko kondicioniera ieslēgšanos/ izslēgšanos – atslēdziet to. Šī opcija jums ekonomēs degvielu, turklāt arī izslēgs kompresoru auto noslāpēšanas brīdī.

Ļoti karstā laikā jums pavisam ātri aptrūksies aukstais gaiss, īpaši tad, ja stāvēsiet pie luksofora vai gājēju pārejas.

  1. Neaizmirstiet regulāri pārbaudīt filtrus!

Obligāti pārbaudiet gaisa filtrus, vai tie ir tīri. Netīrs filtrs traucē gaisa cirkulācijai. Jaunos automobiļos šos filtrus var ļoti viegli pārbaudīt: ja redzat, ka tajā uzkrājušies daudz netīrumi, tas vienkārši nomainiet to.

Lai ekonomētu, filtru varat nomainīt arī paši: ļoti daudzās mašīnās tas atrodas aiz cimdu nodalījuma. Taču ir arī modeļi, kuriem šis filtrs atrodas tādā vietā, ka nepieciešams noņemt nost teju visu paneli, ko nu gan vajadzētu uzticēt speciālistiem.

Bonuss: automātiskā klimata kontrole

Ja jums ir automātiskā klimata kontrole, tad zemas temperatūras uzstādīšana nepaātrinās temperatūras samazināšanos auto salonā. Lielākā daļā auto ventilatora jauda, ātrums un temperatūra ir uzstādīta automātiska, tādēļ to nav nepieciešams mainīt – ieslēdziet un aizmirstiet!

Noteikti dalieties arī ar saviem draugiem!

Avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">latvis</cite>

    Lasot šo rakstu – sākot ar pirmo teikumu: “90% auto vadītāji par to neko nezina!”, tā vien gribas teikt: “Ģenitīvs latviešu valodā – 90% rakstu autoru internetā par to neko nezina(šī raksta autors diez vai vispār ir dzirdējis terminu ģenitīvs – nelieto to vispār)”. Pirmais teikums pareizi būtu: “90% auto vadītāju par to neko nezina!”.Līdzīgu kļudu šajā rakstā netrūkst, turklāt skolā ģenitīvu māca otrajā klasītē… attiecīgi izdaru secinājumu – ko gan pirmklasnieks no auto kondicionieriem saprot …

Pievienot komentāru