Pavasarīgākā kūka no visām kuras esmu redzējusi: ”Sūnu kūka”

Pagatavošana:

Spinātus atsaldēt un kārtīgi nospiest, lai nebūtu lieks šķidrums. Spinātus savienojam ar pusi no eļļas daudzuma un saputojam ar mikseri vai blenderi.

Olas sakuļam ar cukuru gaisīgā masā, un pēc tam pakāpeniski masai pievienojam spinātus un pārējo eļļas daudzumu. Kad sastāvdaļas savienotas, pa daļām pievienojam miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un visu kārtīgi samaisām.

Plāts apakšā izklājam cepamo papīru. Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Uzkarsētā formā ielejam mīklu, izlīdzinām, liekam cepeškrāsnī. Kūka jācep aptuveni stundu. Pēc cepšanas beigām forma jāizņem no cepeškrāsns un jāatstāj, līdz kūka ir pilnībā atdzisusi, var pat uz visu nakti.

Topošās kūkas biskvītus sagriežam 3 daļās.

LASI VĒL: Piecas bērnības psiholoģiskās traumas, kuras nedrīkst ignorēt

Gatavojam krēmu:

Sakuļam olas, samaisām ar Mascarpone un pūdercukuru, sakuļam ar mikseri un, kad ir izveidojies biezs krēms, no tā 4 ēdamkarotes noliekam sānu apsmērēšanai, bet visai pārējai masai pievienojam avenes un mellenes, pēc tam rūpīgi samaisām masu ar karoti. (Pārāk ilgi nevajag maisīt. Tiklīdz iegūsiet vajadzīgo konsistenci, maisīšana jāpārtrauc)

Krēmu ar ogām dalām 2 daļās un apsmērējam biskvītus. Tāpat ar krēmu apsmērējam kūkas sānus, bet pēc tam kūku liekam ledusskapī uz 3 stundām, bet labāk uz visu nakti. Pirms pasniegšanas tortes virspusi izrotājam ar svaigām ogām vai augļiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru