Palielināt sīpolu ražu un aizsargāt to palīdzēs soda! Vienkāršs veids, kā mērcēt sīpolus pirms stādīšanas

Kāpēc mērcēt sīpolus sodas šķīdumā? Soda ir dezinficējoša sastāvdaļa, kas aizsargā sīpolus no dažādām kaitēm. Pamēģiniet izmērcēt sīpolus karstā šķīdumā (45-60 ° C) un pavērojiet, kā palielināsies raža.

LASI VĒL: Neliels padoms: Saimnieces, bez vilcināšanās, lejiet ārā ananāsu sulu!

Patīkams bonuss būs arī tas, ka sīpoli nesāks ziedēt pirms laika un neveidosies sēklas. Apstrādājiet sīpolus zemāk aprakstītajā veidā, kad tas jums būs nepieciešams – pirms pavasara vai rudens stādīšanas.

Kas būs nepieciešams, lai sagatavotu šķīdumu:

Soda – 1 tējk.

Ūdens – 1 litrs (uzkarsēts līdz 60 ° C).

Noņemiet miziņas augšējo slāni, bet ne visu, lai soda labāk iedarbotos uz sīpolu. Neapgrieziet sīpolus, ja tos stādīsiet rudenī, pretējā gadījumā tiem būs daudz slimību. Iemērciet sīpolus uz 30 minūtēm. Noteikti ietinam bļodu, kurā sīpoli tiek mērcēti, dvielī vai segā, lai šķīdums ilgāk saglabātos silts un neatdzistu.

LASI VĒL: Pamestas skolas ēkas pārveidošana par mājīgu māju visai ģimenei. Elpu aizraujoši fotoattēli!

Ļoti laba ideja ir padarīt augsni skābāku ar sodas palīdzību, ja jums nav īpašu miltu vai pelnu. Jums vienkārši jāapkaisa dobes ar sodu un uzreiz jāstāda sīpolus. Lūk tik vienkāršs veids, kā palielināt ražu un pasargāt sīpolus no kaitēm, pateicoties lētajai sodai, kas ir pieejama katrā mājā vai vasarnīcā.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru