Parastas lamatas, ar kuru palīdzību fermerim diennakts laikā izdevās iznīcināt vairākus tūkstošus odu

1.Solis: lamatas

Puisis sadabūja spēcīgu ventilatoru un uzlika to mazdārziņā( vieta nav tik būtiska). No otras puses ( aizmugures) fermeris to aizklāja ar moskītu tīklu, ko izgrieza pēc vajadzīgajiem izmēriem un piestiprināja ar magnētu palīdzību. Tādejādi, ventilators kļūst par odu lamatām, bet tīkls neļauj tiem sakrist ierīcē.

2. Solis: ēsma

Kas tad pievelk odus pie potenciālā upura? Pareizi – ogļskābā gāze. Tieši šis mūsu elpošanas blakusprodukts liekas tik apetelīgs šiem asinssūcējiem. Nodrošinājies ar šo zinātnisko faktu, puisis izmēģināja visnekaitīgāko ēsmu – minerālūdeni. Vajadzēja vien to atkorķēt un nolikt tieši pretī lamatām.

3. Solis: procesā

Lamatas ir uzstādītas, ventilators ieslēgts. Atliek tikai gaidīt lomu, mierīgi kaut kur ēnā  dzerot tēju un vērot, kā gāzes pievilinātie odi pielido tuvāk pudelei un tūlīt pat pielīp pie ventilatora sieniņas, bez iespējas izkustēties.

4. Solis: kontrole

Lai līdz galam nobeigtu sietā iestrēgušos odus, fermeris to bagātīgi apsmidzina ar ūdens un spirta šķīdumu ( 1:1).

5. Solis: rezultāts

Pēc instrukcijas autora vārdiem, vien divās naktīs viņam izdevās iznīcināt ap 8000 odu. Grūti gan iedomāties, kā tika veikta uzskaite, bet operācijas apjomu var novērtēt šajā video.

Interesants raksts? Padalies ar draugiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru