Mūsu redakcija piedāvā iespēju pagatavot sauso barību pašiem. Tas būs ļoti ekonomiski, gardi, bet pats galvenais – ļoti veselīgi.
Sausā barība kaķiem
Sausās barības pagatavošana ir pavisam vienkārša. Galvenai sastāvdaļai nav obligāti jābūt tīrai gaļai, droši varat izmantot arī blakus produktus (sirsniņas, aknas, vistu kuņģīši). Kā palīgmateriāli var būt arī milti, auzu pārslas, rīsu milti, klijas, garšaugi, dārzeņi, zivju eļļa, vitamīnu piedevas.
Sausās barības recepte
Lieciet kopā 1 kg vistas akniņu, 300 g nesālītu krekeru, kā arī vienu pētersīļu buntīti, un tad visu sasmalciniet blenderī. Pievienojiet klāt karotīti zivju eļļas vai olīveļļu, visu samaisiet. Izklājiet masu uz cepešpannas, kurai pārklāts cepamais papīrs, vienmērīgi izlīdziniet to, un tad ar nazi izveidojiet sietiņam līdzīgu rakstu, kas palīdzēs pēcāk to daudz vieglāk sadalīt smalkākos gabalos.
Cepiet 100 grādu temperatūrā apmēram 20 minūtes. Izņemiet tos ārā no cepeškrāsns un sadaliet pa iepriekš sagrieztajām līnijām, pēcāk liekot tos atpakaļ cepeškrāsnī žāvēties vismaz vēl stundu. Ik pa laikam ieskatieties cepeškrāsnī.
1. Ņemiet 0,5 kg samaltu liellopu akniņu, sajauciet kopā ar 200 g rupja maluma miltiem. Gatavojiet tāpat, kā barība tika gatavota iepriekšējā punktā, tikai temperatūrai jābūt 150 grādiem.
2. Ņemiet 0,7 kg samaltu liellopu akniņu, vienu glāzi auzu pārslu (smalko), šķipsniņu sāls, divas olas un viena ēdamkarote augu eļļas – visus samaisiet. Gatavot nepieciešams tāpat kā pirmajā punktā.
3. Liellopu sirdis, kas attīrītas no rupjajām šķiedrām, 300 g vistas akniņu, 100 g vārītu burkānu. Visu izlaidiet cauri gaļas maļamajai mašīnai, pievienojiet klāt 2 ēdamkarotes augu eļļas, tad samaisiet. Cepiet tāpat, kā aprakstīts pirmajā punktā.
LASI VĒL: Kādas slimības pārnēsā kaķi… to der zināt pirms izlemiet iegādāties mīluli
Kad būsiet pagatavojuši šo barību un sagaidījuši, kad tā pilnībā atdzisusi, ielieciet to ledusskapī. Uzglabāt šo sauso barību vienmēr nepieciešams ledusskapī, turklāt derīguma termiņš ir apmēram mēnesis.
Ik pa laikam varat pamainīt sausās barības garšu, pievienojot tai klāt vistas gaļu vai pat biezpienu. Jūsu mīlulis vienmēr būs paēdis un laimīgs!
Dalieties arī ar saviem draugiem!
Cienijamie Abiem.lv redaktori, pirms publicejiet ieteikumus, ludzu, parbaudiet faktus.
Kaki ir galedaji. Vini need petersilus un burkanus. Kaku aknas nespej parstradat ne krekerus, ne ari darzenus. Ilglaiciga zalumu, auglu, vai darzenu lietoshana, noved pie nieru, vairogdziedzera, sirds, un aknu slimibam.
Turklat, ja baro ar majas gatavotu partiku, tad nepiecieshams parliecinaties, ka E vitamins, Omegas un Tauriins tiek pielikts, lai neraditu smagu sirds saslimsanu..
Cienijama Dace ,bet ka tad ar zali ,pukem un utt ko kaki patstavigi apgrauz un ko tad liek sausaja bariba…….. reali ko tad kaki agrak un daba ed ……cik zinu pedejas zinas no petijumiem,ka atgriezamies pie parastas partikas un……..ka pati lieto E vit.,omegu un tauriinu savai sirsninai
Piekriitu Dacei 100%
Pats shmoreeju savam sunim.Vinjsh need nevienu pashu sauso nopeerkamo bariibu,ne arii vis to daargaako…ne sitams.Tiira galja,mazliet riisi,auzu paarslas,kartupelji…bet taas ir manas variaacijas,kungam garsho tiira galja!