Iespējams, ka šo par sīpoliem un ķiplokiem tu nemaz nezināji

e179ecc6f405c7b3f946332ca3006013_XL

Par tādām dārzeņu kultūrām, kā sīpoli un ķiploki, cilvēcei ir zināms jau ļoti sen, pirmoreiz par tiem uzzināja vēl pirms mūsu ēras (Afganistānas iedzīvotāji).

Senie ēģiptieši ķiploku uzskatīja par dievišķo augu, tāpēc apstiprināja ar to svarīgas vienošanās. Arī viduslaikos šie augi nezaudēja savu vērtību.

LASI VĒL: Cepti sīpoli, aiztās zāles no daudzām kaitēm. Cepts sīpols ir labāks par zālēm, kuras bieži ārsti izraksta bez ierobežojumiem

Bruņinieki svēti ticēja tam, ka sīpoliem piemīt maģiskās īpašības. Lai pasargātu sevi no ienaidnieka bultām, sīpola galvu viņi ņēma līdzi kaujā. Tajā pat laikā par 8 sīpoliem varēja pārdot vergu.

Pirmo un otro ēdienu pagatavošanā bez sīpoliem un ķiplokiem nevar iztikt nevienā ģimenē. Lai iegūtu bagātīgu ražu, tie ir jāaudzē auglīgā augsnē, it sevišķi tiem patīk nedaudz sārmaina smilšmāls. Ja tā būs pārāk skāba, tad dārzeņi, protams, izaugs, bet par labu ražu var pat nesapņot. Stādīšanai jāizvēlas saulaina vieta un jāstāda dobēs pēc burkāniem, ķirbjiem, kabačiem, kartupeļiem un kāpostiem. Jālieto organisks mēslojums. Šķirnes izvēle ir atkarīga no dzīvesvietas reģiona klimatiskiem apstākļiem. Var izmantot mēness kalendāru.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru