Padomiņi, lai marinētās un konservētās sagataves ziemai izdotos perfekti

Pareizi jāuzglabā

Konservu kvalitāte un saglabāšanās atkarīga no izejmateriāla, tīrības sagatavošanas procesā, receptūras ievērošanas un uzglabāšanas apstākļiem. Tie bojājas, ja trauki nav bijuši pietiekami tīri, bijusi nepietiekama karsēšana, nepilnīga trauka noslēgšana, nepietiekams cukura vai citu konservantu daudzums vai nepiemēroti uzglabāšanas apstākļi.

Visiem konservēšanas paņēmieniem ir viens mērķis – radīt ātri bojājošos produktos mikroorganismiem nelabvēlīgus apstākļus. Ja, pārskatot uzglabāšanai novietotos konservus, pamana bojāšanās pazīmes (putas, sīks pelējums), virsējo kārtu noņem un konservus vēlreiz sterilizē, pārvāra. Izkarsētus konservus izmanto pirmos.

Gaļas, sēņu un pākšaugu konservi, ja tiem ir bojāšanās pazīmes, jāiznīcina, jo tie ir bīstami veselībai.

PADOMI

* Traukus, kuros pilda svaigas iecukurotas ogas, nevajag aizvalcēt ar metāla vāciņiem

* Ja burku noslēgšanai izmanto stikla vai metāla vāciņus, tos rūpīgi notīra un novāra. Noslēdzot ar stikla vāciņiem, gumijas gredzenus izņem no karstā ūdens un uzliek uz tīras burkas apmales, tad uzliek vāciņu un nofiksē.

* Konserviem, kas atrodas traukos, kas nav hermētiski noslēgti, ļoti svarīgi, lai telpas gaisa temperatūra būtu zema, kā arī būtu laba vēdināšana, sausums un tumsa.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru