Neticami garšīgā kūka “Trifele”

Lūk, apraksts: “Saldā krējuma krēms ar vārītu iebiezināto pienu apvienojumā ar aromātisku šokolādes biskvītu, gaistošu bezē ar dabīgo iesalu”.

Uz fotogrāfijas biskvīts izskatās maz, bet bezē ar krēmu ļoti daudz. Man sanāca aptuveni 50/50 gan viena, gan otra. Un jau pamēģinot šo kūku, teikšu jums, ka esmu sajūsmā! Ja būtu maz biskvīta un daaaaudz bezē, tad nebūtu īsti tas…Bet jūs sev varat taisīt, kā vēlaties – vēlaties, kā man, vai vēlaties tā, kā ir pēc receptes…

Tagad par galveno…Man nebija recepte, bija tikai apraksts (apraksts mani ļoti piesaistīja…par to, ka tam ir jāsanāk garšīgi, es gandrīz nemaz nešaubījos).
Bija vajadzīgs šokolādes biskvīts – es nolēmu uztaisīt no biskvīta “Šokolāde karstā ūdens peldē”
Saldā krējuma krēms ar vārītu iebiezināto pienu – es vienkārši sakulu vārītu iebiezināto pienu ar sviestu
Gaisīgs bezē ar dabīgo iesalu – nu, es vienkārši sacepu bezē cepumus un viss, bez jebkāda iesala

Tagad sīkāk par pagatavošanas procesu:

  • Ir vajadzīgi rieksti (sastāva aprakstā tie figurē). Konkrēti nav pateikts, kādi vajadzīgi, es izvēlējos lazdu riekstus. Būs labāk, ja lazdu rieksti būs cepti. Varat ņemt jebkurus citus riekstus, kādi jums ir…Nav svarīgi…
    Nezinu, kur šie rieksti īsti jāpievienot, fotogrāfijā nav redzams, es nolēmu uzbērts tos starp kārtām un pa virsu…
  • Riekstus sasmalcināt
  • Uztaisīt pusi no mīklas “Šokolāde karstā ūdens peldē”
  • Ieliet cepšanas formā ar noņemamām malām (man ir 24 cm)
  • Cept

Bezē:

3 olu baltumi
1 glāze cukurs
Sakult. Pārlikt bezē maisiņā un izspiest nelielus tornīšus uz cepamās plāts, kurā ieklāts cepampapīrs.

110 grādu temperatūrā kaltēt 1,5 stundu, pēc tam atstāt cepeškrāsnī, līdz atdzisuši.

Krēms:

Vārīta iebiezinātā piena bundžiņa
200 grami sviesta istabas temperatūrā

Sakult

Kūkas veidošana:

Biskvīta malas es apgriezu, tās bija sausas

Uz biskvīta es uzsmērēju krēmu

Pa visu virsmu izkārtot bezē

Ielikt krēmu maisiņā un izspiest to uz bezē – pa malām

Un starp kārtot to starp bezē vai kā jūs vēlaties

Starpas piepildīt ar pārpalikušo krēmu

Oi, es aizmirstu apbērt kārtas ar riekstiem!
Labi, uzbēršu tikai pa virsu…Tagad liekam kūku ledusskapī, līdz krēms sacietēs (man stāvēja visu nakti)

No rīta es izkausēju gabaliņu šokolādes ar sviestu (glazūrai) un aplēju ar to kūku (var apliet pilnībā, man likās, ka interesantāk izskatīsies, ja būs redzami bezē ar riekstiem)

Lūk, tā izskatās gatava kūka. Glazūra ātri sacietē, jo kūka ir auksta

Tāpēc uzreiz var nogriezt gabaliņu

Nezinu, kāda sanāk kūka “pēc receptes”, bet man sanāca ļoti garšīga kūka! Tā kādam var likties pārāk sadla, bet ar tēju bez cukura būs vienkārši burvīgi! Kūka ir ļoti sātīga…
Es ļoti priecājos, ka iemācījos gatavot tādu kūku!

Pamēģiniet arī jūs to pagatavot, domāju, ka nenožēlosiet…

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru