Nepērciet un neēdiet šo ķiploku! Lūk, kas izrādījās….

Līdz pat šim brīdim daudzi pat nenojauš, ka ķiploks, ko mēs iegādājamies lielveikalā, lielākajā daļā gadījumu ir atvests no Ķīnas.

Tā nebūtu nekāda lielā problēma, ja ķiploks, kas radīts Ķīnā, nebūtu toksisks. Ķīnas ražotāji izmanto aizliegtus pesticīdus, lai paaugstinātu ražu, bet tiem var būt graujošas sekas uz veselību. Turklāt, lai palielinātu uzglabāšanas termiņu un iegūtu labāku izskatu, ķiploka galviņas tiek iepriekš izmērcētas…. hlora šķīdumā. Tieši tāpēc tās tik skaistu un garšīgi izskatās veikalu plauktos. Tā kā labāk izsvītrot Ķīnas dārzeni no savas ēdienkartes. Bet iesākumā ir jāiemācās atšķirt toksisko, Ķīnā audzēto ķiploku.

Lūk, kas jums ir jāzina, ja taisāties pirkt ķiploku.

  • Ķiploks, kas izaudzēts bez pesticīdiem, ir daudz garšīgāks par Ķīnā audzēto. Asā un dedzinošā garša liecina par to, ka jūs esat iegādājies labas kvalitātes produktu.
  • Ja ķiplokam nav noņemts stumbrs un saknes, tad ķiplokam ir jābūt labam. Ķīnas fermeri bieži nogriež saknes un stumbru, lai samazinātu ķiploka svaru un ieekonomētu uz transportēšanas izmaksām.
  • Ķiploks no Ķīnas ir vieglāks par mūsu pašu produktu.
  • Toksisko vielu iedarbības dēļ audzēšanas procesā un karstās apstrādes dēļ ķiploks var palikt zaļš vai arī zils. Nobeigumā atzīmēsim, ka labākais veids, kā izmantot visas ķiploka īpašības, ir to iegādāties no vietējiem fermeriem.

Avots

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru