Aromātiska diļļu mērce, kas jūs iepriecinās arī ziemas mēnešos!

Mērces pagatavošanai aizies vien nieka piecas minūtes, bet rezultāts būs tik aromātisks un gards!

Dilles ir augs, kas iet klāt teju pie jebkāda ēdiena – tās lieliski smaržo, sniedz interesantu garšu un ir ļoti veselīgas. Bez dillēm nav iedomājams neviens vasaras ēdiens, it īpaši gaļa vai zivis. Pat tad, ja dilles receptē nav iekļautas, tās iespējams izmantot sava ēdiena izdekorēšanai.

Vasara vispār ir zelta laiks – dārzā aug visdažādākie zaļumi, tik jāspēj tos apliet un vākt nost. Taču kā lai saglabā daļiņu vasaras līdz pašai ziemai? Atbilde ir pavisam vienkārša – pagatavojiet gardu diļļu mērci! Mēs jums šodien pastāstīsim, kā tas izdarāms. Kopējas pagatavošana slaiks nebūs ilgāks par 10 minūtēm.

Būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 2 diļļu buntītes
  • 100 ml saulespuķu eļļas
  • 1 citrons
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1/2 tējkarote citronu miziņas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana:

Dilles smalki sagrieziet un apberiet ar sāli.

Citronu miziņu smalki sarīvējiet un pievienojiet to klāt dillēm. Tagad no citrona būs jāizspiež sula arī to pievienojiet klāt mērcei. Ķiploku sasmalciniet ķiploku spiedē – arī to lieciet klāt mērcei.

Pielejiet klāt augu eļļu un visu rūpīgi samaisiet, līdz iegūta viendabīga masa – un mērce ir gatava! Uzglabāt to nepieciešams ledusskapī.

Diļļu mērce lieliski saskan ar gaļas un zivs ēdieniem, tādēļ droši lieciet to klāt saviem kulinārijas meistardarbiem. Atklāsim jums vienu nelielu noslēpumu: visas sastāvdaļas varat droši sajaukt kopā arī ar blendera palīdzību, jo tādā veidā mērces gatavošanas process būs vēl ātrāks, bet mērce būs ļoti maigas konsistences.

Noteikti neaizmirstiet dalīties ar šo recepti arī ar saviem draugiem!

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru