Neparasti garšīga zupiņu piedeva: sasaldēt katru vasaru-rudeni

Katru vasaru un rudeni taisu šo piedevu. Lieku tajā visus pamatēdienus, garnējumus, gaļu, zivi, daudz ko. Zupiņas krāsa kļūst sarkanīga, bet smarža – vasarīga. Tas viss ir ļoti vienkārši pagatavojams, piedevu sanāk daudz – viena porcija uz 4 litrīga katliņa. 

Sastāvs:

  • Sīpols — 1 kg
  • Burkāni — 1 kg
  • Paprika (vēlams dažādās krāsās) – 1 kg
  • Tomāti – 1 kg
  • Daudz zaļumu, es parasti lieku pētersīli un dilles. Pārējos zaļumus sasaldēju atsevišķi.

Nemulstiet no tomātu klātbūtnes, tie sasaldēšanas procesā kļūst nedaudz savādāki, bet garša kļūst lieliska.

Viss ir jāsagriež salmiņos un kubiciņos. Burkānu izlaižu caur kombainu, vidējo rīvi (gluži kā korejiešu burkāniem sanāk, bet var rīvēt, kā jums patīk labāk), papriku sagriežu salmiņos. Tomātus un sīpolus griežu vidējos un mazos kubiciņos. Zaļumus parasti sīki sagriežu. Visu samaisu.

Salieku parastajos plastmasasmaisiņus un sarullēju “desiņas” (tā pēc tam ir vieglāk atlauzt tik, cik jums būs nepieciešams). Šogad sasaldēju paciņās brokastis, tās nav lielas –15×20,  kā reiz 1 vai 2 reizes papildināt ēdienu. Var sasaldēt arī plastmasas trauciņos, bet no tiem pēc tam nav ērti izņemt porcijas un, kas nav mazsvarīgi – tās aizņem daudz vairāk vietas saldētavā.

SVARĪGI! Lieku šo piedevu tad, kad viss jau ir gatavs. Ja tas ir pamatēdiens, tad piedevu lieku, gaidu, kad uzvārīsies un uzreiz ņemu nost no uguns. Bet, ja otrais ēdiens, tad samaisu un pēc pāris minūtēm izslēdzu. Vēl atsevišķi taisu zaļumus, vienkārši sasaldēju maisiņos-desiņās. Sagriežu, lieku maisiņā un lieku saldētavā, pēc tam šo “desiņu” viegli varēs salauzt mazākos gabaliņos, ja vajadzēs.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru