Nekad nepērciet sieru, ja ieraugāt uz iepakojuma šo te!

Tie, kas ražo siera izstrādājumus, parasti tā ražošanā izmanto kokosriekstu eļļu. Reizēm kokosriekstu eļļas vietā izmanto palmu eļļu. Jūs noteikti teiksiet, ka augu eļļas taču nav kaitīgas cilvēkiem. Tā ir taisnība, taču nepieciešams skatīties, kas tieši tā ir par eļļu. Ja runa ir par palmu, kokosriekstu vai rapšu eļļu, kuru sastāvā ir liels tauku daudzums ar augstu procentuālo sastāvu, tad tie var izprovocēt slimību veicināšanu organismā.

Šie augu eļļas veidi pārvēršas trans izomēros vai transgēnajos taukos. Šie tauki viegli izprovocē sirds un asinsvadu slimības, holesterīna paaugstināšanos, ātru aptaukošanos, aterosklerozi, vai (dažos gadījumos) trombu veidošanos asinsvados. Un tā ir tikai daļa no iespējamām slimībām.

Tieši tādēļ gadījumos, kad vēlaties pirkt sieru, atcerieties par pāris noteikumiem:

  1. Pirms produkta iegādes, noteikti kārtīgi aplūkojiet tā sastāvu. To iespējams izlasīt uz produkta etiķetes. Sadaļā par produkta sastāvu noteikti nevajadzētu atrast informāciju par augu tauku izcelsmes produktiem, tā sastāvā nevajadzētu būt palmu vai kokosriekstu eļļai. Dabīgā produktā un īsta siera sastāvā vajadzētu būt tikai taukiem, kas nākuši no dabīgā piena.
  2. Skatieties arī uz cenu. Ja siers ticis pagatavots no augu taukiem, tad tas būs ievērojami lētāks par dabīgas izcelsmes produktu. Ja siera sastāvā ir augu tauki, tas nozīmē, ka tas ir siera izstrādājums, nevis siers. Šīs sastāvdaļas produkta sastāvā var būt gan lielos daudzumos, gan nelielā procentuālā sastāvā. Siera izstrādājumus pārdod ļoti daudzās Eiropas valstīs, kur šie produkti atrodas zem sadaļas “ekonomiskā klase”.
  3. Ja jūs sieru iegādājaties pēc svara, noteikti nevarēsiet uzzināt neko par tā sastāvu, jo tam klāt nav etiķete. Šādos gadījumos jums atliek vien paļauties uz savām zināšanām, kā atšķirt kvalitatīvu produktu, jāzina, kā tas izskatās. Mums ir viens padoms. Mazliet uzspiediet uz siera gabaliņu ar pirkstu spilventiņiem. Ja pēc uzspiešanas ar pirktu no siera sāks tecēt ārā šķidrums, tad tas ir dabīgs siers, kura sastāvā atrodas piena tauki.
  4. Dabīga siera krāsa ir vienmērīga visā sierā. Ja siers izskatās pārāk dzeltens, tas nozīmē, ka tam klāt pievienotas krāsvielas.
  5. Nepieciešams kārtīgi aplūkot siera izmēru un tajā esošos caurumiņus. Ja siera gabalā caurumiņi atrodas vairāk centrā, tad tas ir siera izstrādājums. Šādu produktu neņemiet.
  6. Siera ārējam slānim nevajadzētu būt ar plaisām vai arī kaut kādām nogulsnēm. Ja uz siera virskārtas ir kaut kādas nogulsnes, tas nozīmē, ka nav ievērotas siera uzglabāšanas normas. Iespējams, ka tas ir sabojājies, tādēļ šādu sieru labāk neiegādāties.

Labam un kvalitatīvam sieram virsmas krāsa ir vienmērīga it visās vietās. Tam ir vienmērīga struktūra, bet caurumiņi izvietoti simetriski. Ja jums garšo parmezāns vai citas siera šķirnes, tad noteikti pievērsiet uzmanību siera cenai un ražotājam. Jo augstāka cena un jo labāka ražotāja reputācija, jo kvalitatīvāks produkts. Ja jūs vēlaties iegādāties sieru, taču nezināt, kādu tieši, iesakām izmantot mūsu ieteikumus.

Kad jau esat iegādājušies sieru, mājās varat pārbaudīt tā kvalitāti. Lai to izdarītu, paņemiet nelielu siera gabaliņu un centieties to saliekt 90 grādu leņķī. Ja tas locījuma vietā nesalūzīs, tad jūs esat iegādājušies dabīgu produktu. Ja gadījumā siers šajā vietā salūzīs, tad jūs rokā turat mākslīgu palmu eļļas produktu, kas sajaukts ar sauso pienu un krāsvielām.

Pērciet tikai veselīgus un dabīgus produktus. Ar mūsu ieteikumu palīdzību jūs tagad spēsiet atšķirt dabīgu produktu no mākslīga.

Iesakiet šos ieteikumus arī saviem draugiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru