Nav ieteicams dzert karstu tēju! Tā paaugstina nopietnu onkoloģisko slimību risku

Tēja pati par sevi ir lielisks dzēriens, kas spēj tonizēt, attīrīt un pat ārstēt noteiktos gadījumos. Bet ir jāpievērš uzmanība tās temperatūrai, pirms tēju dzert. Jo īpaši tajā gadījumā, ja jūs esat karsta dzēriena mīļotājs vai arī tādējādi cenšaties sasildīt kaklu.

Amerikas onokoloģiskās sabiedrības speciālisti ir izpētījuši datus par 50 tūkstošiem Irānas iedzīvotāju vecumā no 40 līdz 75 gadu vecumam un to, kā karsta tēja ietekmē barības vadu. Viņu secinājumi liecina par to, ka barības vada vēža rašanās risks palielinās par 90 %, ja dienā tiek izdzertas divas lielas krūzes (aptuveni 700 ml) karsta dzēriena, kura temperatūra ir aptuveni 60 grādi un vairāk.

LASI VĒL: Nenovērtējams zaļo valriekstu uzlējums – zāles, kas uzceļ uz kājām un ārstē pat smagas slimības!

Ja pievienojat pienu vai ļaujat tējai nedaudz atdzist, tad onkoloģiskas saslimšanas attīstīšanās risks samazinās. Vai tas attiecināms tikai uz tēju vai vispār jebkura veida dzērieniem tādā temperatūrā, tas pētījumā netiek precizēts. Lai gan dažos Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas reģionos iedzīvotāji lieto vēl karstākus dzērienus.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru