Nātre nav nezāle, bet dabas velte ar fantastiskām dziednieciskām īpašībām. Lūk, kā to izmantot!

Tikai nedaudzi cilvēki zina, ka nātrēm piemīt daudz ārstniecisko īpašību. Šie ārstniecības augi ir bagāti ar K un B2 vitamīniem. Tajos lielā apmērā rodams karotīns, askorbīnskābe, pantotēnskābe, olbaltumvielas, ciete, ogļhidrāti, dzelzs un kālija sāļi. Nātres lapas un saknes satur līdz 22% taukskābju eļļu.

Nātru galvenā ārstnieciskā īpašība ir organisma attīrīšana. Tās palielina eritrocītu skaitu, normalizē asins sastāvu, samazina glikozes līmeni asinīs un bagātina ķermeni ar vitamīniem.

LASI VĒL: Iedarbīgi veidi, kā apturēt mēnešreizes. Tagad zināšu, ko darīt ekstremālās situācijās!

Vislabāk no nātrēm pagatavot tēju. Aplej 2 ēdamkarotes žāvētu nātru lapu ar glāzi vārīta ūdens un ļaut nostāvēties vienu dienu.

Lieto šo dzērienu mēnesi pa 50 mililitriem trīs reizes dienā. Pazudīs locītavu, muskuļu un zobu sāpes, bet redze uzlabosies.

Šāda tēja uzlabo imūnsistēmas darbība. Nātru tēja, kas bagātīgi satur A, C, D, E un K vitamīnus, lecitīnu un antioksidantus, ļauj cīnīties ar stresu un nogurumu. Turklāt tā organismā iznīcina baktērijas. Ja esi saaukstējies, pagatavo sev šādu tēju!

Тējai piemīt diurētisks efekts, tā attīra nieres, gremošanas traktu, regulē gremošanu un cīnās ar infekcijām šajos orgānos.

Nātre palīdz cīnīties ar caureju un stimulē vielmaiņu, bet kopā ar citām sastāvdaļām, kam ir antioksidanta īpašības, nātres ir lieliski piemērotas svara zaudēšanai!

LASI VĒL: Šo brīnumaugu var atrast katrā pagalmā. Tas ir izglābis nevienu vien dzīvību. Nenokavē sezonu!

Tāpat nātre uzlabo sirds darbību, bet tās sastāvā esošais K vitamīns ļauj uzlabo asins recēšanas funkciju. Nātrei ir arī antihemorāģiska iedarbība – ja esi guvis grieztas brūces, vari uzlikt uz tām putriņu, kas iegūta, applaucējot nātres ar verdošu ūdeni.

avots: fabricatinromania.info

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru