Mūra lapene – izdaiļos jebkuru atpūtas stūrīti

Ko gan labāku varētu izdomāt atpūtai kā lapeni no akmens? Jūs jautāsiet, kāpēc tieši no akmens? Viss ir ļoti vienkārši: akmens ir uzticams un izturīgs materiāls.

To nebiedē ne temperatūras svārstības, ne mitrums, ne bargi sali, ko nevarētu teikt par koku, no kā bieži lapenes tiek taisītas. Pie tam akmens mūris izskatās ļoti oriģināli un cienīgi. Tomēr ir viena problēma – internetā ir ļoti grūti atrast instrukcijas kā strādāt ar akmeņiem. Tāpēc jums varētu noderēt mūsu raksts.

Starp citu, šo mūra tehniku var izmantot ne tikai lapenes izveidošanai, bet arī kā nožogojumu ap kādu vietu, ērtas nojumes uzstādīšanā un daudz kur citur. Šādi akmeņi bieži tiek izmantoti ainavu dizainos. No tiem sanāk ļoti skaistas kalnu grēdas, to var izmantot nelielu ūdenskrātuvju sānu apdarei, tāpat arī dārzos un puķudobēs.

Lapenes konstrukcija un materiāli

Tā kā mūsu lapenei par pamatu tiks ņemti parasti karjera akmeņi, tad rodas loģisks jautājums – kur tos dabūt? Atbilde slēpjas pašā nosaukumā – akmeņi meklējami karjerā vai arī tie var tikt piegādi jums pa taisno no tirgotājiem. Atrastos akmeņus nepieciešams attīrīt no netīrumiem un sašķirot pēc izmēriem.

Lai saprastu kādi vēl materiāli papildus akmeņiem jums būs nepieciešami, jāsaprot ir lapenes konstrukcija. Šajā gadījumā tiks izmantots monolīta dzelzsbetons. Par konstrukcijas rāmja pamatu tiks izmantotas tērauda caurules izmērā 50×50. No šīm pašām caurulēm tiks veidoti arī jumta arkveida izliekumi. Jumtam būs nepieciešami koka baļķi 150×50 mm, brusas 30×40 un materiālu jumta segumam pēc jūsu izvēles.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru