Meklē iespēju dzīvot ilgāk? Pamēģini dziedāšanu!

Dziedāšana — ne tikai māksla un izklaide. Tās ir zāles, kam nekas nelīdzinās! Psihologi apgalvo: cilvēki, kuri daudz dzied, dzīvo daudz ilgāk par citiem.

Visi ieguvumi veselībai paliek spēkā neatkarīgi no tā, kādu dziedāšanas veidu cilvēks praktizē. Dziedāšana vienatnē, dziedāšana austiņās un bez, dziedāšana korī, draugu kompānijā, profesionālās apmācības, ārijas dušā — tas viss ir vienādi noderīgi.

Balss ir ideāls, dabas dots mūzikas instruments: viņš vienmēr ir ar tevi. Lūk, daži iemesli dziedāt biežāk, pat ja tev galīgi nav balss un ritma izjūtas.

Endorfīnu līmeņa paaugstināšana.

Dziedāšana iedarbojas uz smadzenēm aptuveni tāpat, kā orgasms vai šokolādes tāfelīte. Kad cilvēks dzied, smadzenēs iedarbinās zonas, kas atbild par prieku. Izdalās laimes hormoni — endorfīni, bet viņi tači ir tik nozīmīgi, vispārējam veselības stāvoklim.

Vairāk enerģijas.

Kad cilvēks dzied, viņš kļūst vēl enerģiskāks. Nogurums pazūd sekundes laikā!

Bezmaksas plaušu treniņš.

Dziedāšana trenē plaušas, veicina skābekļa līmeņa paaugstināšanos asinīs. Turklāt muskuļi, kuri ir iedarbināti dziedāšanas procesā, — vēdera muskuļi, diafragma, starpribu muskuļi — būtiski kļūst stiprāki. Dziedātājām ir stipra prese!

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru