Meklē iespēju dzīvot ilgāk? Pamēģini dziedāšanu!

Stresa noņemšana.

Dziedāšana samazina stresa līmeni. Cilvēki, kas dzied kori vai pašdarbības ansamblī, jūtas vairāk aizsargāti, sociāli nodrošināti, veiksmīgāki. Lai uzvarētu depresiju vajadzētu dziedāt!

Elpceļu attīrīšana.

Dziedāšanas rezultātā rodas dabiska elpceļu attīrīšana. Deguna un rīkles saslimšanas dziedātājiem nav bīstamas: varbūtība saslimt samazinās, ja tev patīk dziedāt.

Dabiskais neirostimulators.

Smadzenēm un centrālai nervu sistēmai dziedāšana ir milzu vērtība. Tāpat kā jebkura daiļrade, dziedāšana veicina intensīvo smadzeņu darbību, nervu šūnu nostiprināšanos, kā arī cilvēka “ieslēgšanu” domāšanas procesā.

Pat tie, kam ir Alcheimera slimība, kas patstāvīgi aizmirst vienkāršus vārdus, dzied ar prieku un atceras sirdij mīļas dziesmas! Ja tu meklē kādu vaļasprieku, tev ir jādzied korī — tas ir lielisks veids kā pavadīt laiku par labu veselībai.

Dziedāt automašīnā, mājās, zem deguna dungot melodiju pa ceļam uz darbu — lēta terapija nervu sistēmas stiprināšanai. Piedāvā draugiem uzdziedāt iemīļoto dziesmu un pastāsti viņiem par dziedāšanas labumiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru