Medus torte: Visvienkāršākā un gardākā recepte ar oriģinālo skābā krējuma krēmu

Medus torte pieder pie klasiskajām tortēm, bet lielos svētkos to maz kurš cep. Mūsu medus tortes recepte tev noteikti patiks – garša ir nedaudz retro, kalorijas daudz, bet tas ir lielisks deserts. Un vēl pateicoties šai tortei tu iemācīsies uztaisīt interesantu skābā krējuma krēmu: ar vieglu skābumiņu. “Skābā krējuma krēms” skan diezgan prozaiski, bet tu savu viedokli mainīsi brīdī, kad to pagaršosi. Ar tādu krēmu var smērēt jebkuru biskvītu, ja vēlies mazināt smago ceptā izstrādājuma garšu. Tāpat ar šo krēmu var smērēt cepumus, lai iegūtu neparastu desertu.

Vēršam tavu uzmanību uz to, ka medus torti nedrīkst ēst tie pieaugušie un bērni, kuriem ir novērota alerģija uz medu un riekstiem. Bet, ja viss ir normāli, tad četrus gadus vecs bērns var mierīgi apēst gabaliņu kūkas. Bet veikala kūkas pediatri gan bērniem neiesaka ēst, un mēs neiesakām tās ēst pieaugušajiem J Un tā, prieka pilni gatavojam mūsu medus torti ar satriecošu skābā krējuma krēmu.

150 gramus sviesta un 150 gramus medu izkausē ūdens peldē.
1 glāzi cukura vajag sakult ar 2 olām. Samaisīt ar 3 glāzēm miltu. Ja lieto cepamo pulveri, tad iepriekš to samaisi ar miltiem (saskaņā ar proporcijām, kas dotas uz iepakojuma), ja pievieno sodu, tad dzēs 1 tējkaroti sodu ar 2 ēdamkarotēm karstas tējas un ielej miltu, olu un cukura maisījumā.
Samaisi medus-sviesta masu ar pārējo mīklu. Samaisi, sadali divās daļās. Izcep divus biskvītus 180 grādu temperatūrā. Es taisu kūku Tefal formā – viegli apsmērēju ar sviestu un uzberu nedaudz miltus. Ja tev ir cita, tad nodrošinies ar cepampapīru. Temperatūru pēc 5 minūtēm samazini uz 160 grādiem. Biskvīts cepsies kādas 30 – 35 minūtes: pārbaudi ar koka iesmiņu.
Kamēr cepjas pirmais biskvīts, gatavo krēmu. Vari arī vispār kūkas cepšanu sākt ar krēma pagatavošanu, lai krēms patiesi labi atdzistu. Skābo krējumu savāri ar cukuru (1,5 glāzes). Ilgi nevāri, krējumam jāpaliek nedaudz pelēcīgam, caurspīdīgam, tā saucamā, vazelīnveidīgā stāvoklī. Izslēdz un iznes uz balkona, lai atdziest.
Kamēr skābais krējums atdziest un cepjas otrais biskvīts, ķeries klāt riekstie. Pārlasi, lai nebūtu atliekas no čaumalām, apgrauzdē uz pannas, sagriez nelielos gabaliņos.
Uzputo saldo krējumu ar atdzisušo skābā krējuma un cukura masu. Sanāks mūsu vienkāršais, bet ļoti, ļoti garšīgais skābā krējuma krēms.
Ar lielu nazi katru biskvītu sagriez divās daļās. Izlem, kura būs pati augšējā ripa. Variants ģimenei bez bērniem vai arī ar pieaugušām atvasēm – katru biskvītu var nedaudz apsmidzināt ar rumu vai konjaku (pavisam maz – tikai apsmidzināt).
Katru tortes ripu apber ar riekstiem un apsmērē ar krēmu. Ļauj ievilkties. Un izbaudi!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru