Marokāņu burkānu salāti, garša kuru nekad neaizmirsīsi

Pagatavošana:

Burkānus notīrīt un novārīt, viegli sālītā ūdenī 10 minūtes. Galvenais nepārvārīt, burkāniem vajadzētu būt mīkstiem, bet labi turēt formu un nejukt.

Burkānus izņemt no ūdens un atdzesēt.

Ķiplokus sarīvēt uz smalkās rīves, sacep eļļā, burtiski vienu minūti.

Pievienot sezamu, ķimenes, papriku, piparus un safrānu  pēc garšas , visu cept vēl brītiņu un izspiest citrona sulu. Noņem no uguns.

Plānās ripiņās sagriezt burkānus, pārliet ar pagatavoto mērci, pievienot smalki sagrieztus pētersīļus un uzbērt sāli,  pēc garšas.

Uzmanīgi samaisīt un ielikt ledusskapī uz 2-3 stundām.

Var likt galdā!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru