Marinēta paprika: ātrā recepte ziemas krājumu gatavošanai

Konservējas marinētā paprika ļoti ātri un viegli, glabājas ilgi, burkas neduļķojas.

Ziemā atvērta burciņa tukšojas vienā mirklī.

Sastāvdaļas:

  • 3 kg paprikas,
  • 1,5 glāzes cukura,
  • 2 ēdk sāls,
  • 0,5 glāzes 9% etiķa,
  • 1 glāze augu eļļas,
  • rūgtie un smaržīgie pipari graudos,
  • 1 l ūdens.

Gatavošana:

  • Sagatavojiet traukus konservēšanai. Burkas un vākus rūpīgi izmazgājiet un sterilizējiet.
  • Paprikas nomazgājiet, attīriet no kātiem un sēklām.
  • Sagrieziet tos šķēlēs.

Sagatavojiet marinādi:

  • Ūdenī iemaisiet cukuru, sāli, etiķi, augu eļļu un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai.
  • Piparus sadaliet pa vairākām porcijām. Katru porciju ielaidiet verdošajā marinādē un vāriet zem vāka 5 minūtes no uzvārīšanās brīža.
  • Saliekiet pa burkām rūgto un smaržīgo piparu graudus, papriku, aplejiet ar marinādi un aizvākojiet.
  • Burkas apgrieziet ar vāku uz leju, sasedziet ar dvieli un atstājiet līdz pilnai atdzišanai.

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru