Turklāt griķos ir arī pietiekošs šķiedrvielu un cietes daudzums, kam ir liela nozīme resnās zarnas veselības nodrošināšanā.
Griķu putraimi ir pilni ar aminoskābēm, it īpaši lizīnu un arginīnu. Saskaņā ar pētījumiem, graudos esošās olbaltumvielas efektīvi samazina holesterīna līmeni asinīs, novērš žultsakmeņu veidošanos un samazina resnās zarnas vēža veidošanās risku.
Šiem lieliskajiem putraimiem ir augstāks minerālo vielu saturs, kā rīsiem, kviešiem un kukurūzai. Griķos atrodams arī mangāns, varš, magnijs, dzelzs un fosfors.
Un tā, regulāra griķu lietošana var pozitīvi ietekmēt daudzus mūsu organismā notiekošos procesus, kā piemēram:
cukura līdzsvars asinīs,
asinsspiediens,
tauku vielmaiņa,
gremošana,
imūnsistēma,
kaulu veselība,
samazina vēža veidošanās risku, it īpaši resnās zarnas un krūts vēža veidošanos.
Piezīme: Cilvēkiem, kuriem ir alerģija pret lateksu vai rīsiem, var līdzīgi reaģēt arī uz griķiem: parādās izsitumi, novērojami kuņģa-zarnu traucējumi, un visnopietnākais, smags alerģisks šoks!
LASI VĒL: Samaisiet vienu glāzi griķus, valriekstus un medu, un ar jums notiks kaut kas īpašs!