Ļoti vienkāršs deserts pie tējas no četrām sastāvdaļām

Sastāvdaļas:

200 grami šokolādes – tumšā vai piena, pēc jūsu ieskatiem
25 grami sviesta
200 grami vārīta iebiezinātā piena
120 grami pistāciju (noder arī kešjū,  lazdu rieksti, makadamijas, valrieksti vai maisījums)

LASI VĒL: 2 olas, 1 citrons, 200 ml kefīra: deserts, kurš nebojā figūru

Pagatavošana:

Šokolādi salaužam gabaliņos un liekam bļodā kopā ar sviestu un iebiezināto pienu.
Liekam ūdens peldē un maisot kausējam, līdz izveidojusies viendabīga masa. Noņemam no uguns.
Riekstus sasmalcinam.
Pievienojam šokolādes maisījumam un samaisam.
Maisījumu izlejam uz iepriekš sagatavotas virsmas, kas izklāta ar foliju un ļaujam atdzist līdz istabas temperatūrai. Pēc tam ieliekam ledusskapī un turam, līdz masa sacietē.
Izņemam no formas, noņemam alumīnija foliju, sagriežam desu nelielos gabaliņos.
Gatavu produktu glabājam cieši noslēgtā traukā. Nedēļu uzglabāt var noteikti.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru