Maigs lečo bez etiķa un eļļas

Gribu piedāvāt jums lečo recepti bez etiķa un eļļas pievienošanas.

To jau daudzus gadus gatavo mana mamma. Visi, kas to pagaršoja – palika ļoti apmierināti un jau daudzus gadus tagad paši izmanto šo recepti.

Sastāvdaļas:

  • 5 kg labi nogatavināti tomāti;
  • 3 kg paprika;
  • 3 ēdk. sāls;
  • 300 g cukurs.

Pagatavošana:

  1. Tomātus samalt gaļas maļamajā mašīnā un uz lēnas uguns vārīt 1 stundu.
  2. Pievienot sāli un cukuru un vārīt vēl 30 minūtes. Piparus sagriezt gredzenos (ja ļoti lieli – pusapļos) un pievienot tomātu masai.
  3. Apmaisot vārīt 20-25 minūtes. Karstu iepildīt un aizvākot burkas.
  4. Piepildīsiet 6 litra burkas un nedaudz paēst atliks.

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru