Gribu piedāvāt jums lečo recepti bez etiķa un eļļas pievienošanas.
To jau daudzus gadus gatavo mana mamma. Visi, kas to pagaršoja – palika ļoti apmierināti un jau daudzus gadus tagad paši izmanto šo recepti.
Sastāvdaļas:
- 5 kg labi nogatavināti tomāti;
- 3 kg paprika;
- 3 ēdk. sāls;
- 300 g cukurs.
Pagatavošana:
- Tomātus samalt gaļas maļamajā mašīnā un uz lēnas uguns vārīt 1 stundu.
- Pievienot sāli un cukuru un vārīt vēl 30 minūtes. Piparus sagriezt gredzenos (ja ļoti lieli – pusapļos) un pievienot tomātu masai.
- Apmaisot vārīt 20-25 minūtes. Karstu iepildīt un aizvākot burkas.
- Piepildīsiet 6 litra burkas un nedaudz paēst atliks.
Labu apetīti!