Lūk tā vajadzētu vārīt auzu novārījumu, svara samazināšanai, ārstēšanai un organisma stiprināšanai

Sastāvdaļas:

  • 3 glāzes auzu;
  • 3 – 3,5 l ūdens

Pagatavošana un lietošana:

Auzas, nedaudz samal kafijas dzirnavās, pārlej ar ūdeni, uzliec uz uguns un vāri 10 – 15 minūtes pēc tam, kad ūdens sāk burbuļot. Pēc tam katlu noņem no uguns, apsedz to ar dvieli, un ļauj novārījumam pastāvēt aptuveni 7 stundas.

Pēc noteikta laika, atver vāku un noņem auzu miziņas, kas palika uz vāka.Izmantojot stampu, rūpīgi samīci auzas, lai novārījums būtu īpaši piesātināts.Izkās novārījumu, papildus nospiežot biezumus.

No dotā auzu daudzuma sanāks apmēram 1 litrs novārījuma. To vajag dzert pa 1 glāzei 3 reizes dienā 30 minūtes pirms ēšanas. Ārstēšanas kurss — 1 mēnesis. Pēc mēneša pārtraukuma kursu var atkārtot.

Ļoti svarīgi novārījuma pagatavošanai izmantot tieši auzu graudus, nevis auzu pārslas — tur slēpjas dzēriena augsta vērtība. No auzu pārslām labāk pagatavot garšīgu putru. Starp citu, paskaties, kā Nikolajs Drozdovs ciena šo produktu!

Vērts piebilst, ka kaitīgu blakusparādību dzērienam praktiski nav: to var lietot arī grūtnieces un bērni (tikai ar mazāku koncentrāciju). Ja ir akmeņi nierēs vai žultspūslī, iepriekš vajadzētu konsultēties ar ārstu.

Esat veseli!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru