Lūk, kas notiek ar jūsu organismu, kad jūs nolakojiet nagus ar nagu laku

Katra sieviete vēlas izskatīties nevainojami, un labs manikīrs ir neatņemama veiksmīga tēla daļa. Bet izrādās, ka ķīmiskās vielas, kas atrodamas parastā nagu lakā, var izraisīt hormonālo disbalansu, hiptireozi un lieko svaru!

LASI VĒL: 7 pazīmes tam, ka jūsu vīrietis fantazē par citām sievietēm

Mūsdienu pasaulē mēs ikdienā lietojam daudz sadzīves ķīmijas priekšmetu. Šampūni, ziepes, dezodoranti un kosmētika satur mākslīgi radītas sastāvdaļas. Un ko gan teikt, ja pat pārtikas produktos visbiežāk var atrast dažādas ķīmiskās vielas. Mēs tik ļoti esam pieraduši pie tā, ka pat neaizdomājamies, kāda ietekme ir šiem produktiem uz mūsu veselību. Bet nesenie zinātnieku veiktie pētījumi ir pierādījuši, ka populāro nagu laku sastāvā ir sastāvdaļas, kas var ļoti negatīvi ietekmēt sieviešu organismu.

Eksperimentā piedalījās 24 sievietes, kuras regulāri izmantoja nagu laku, un katrai no viņām asinīs zinātnieki atklāja toksīnus! 100 % gadījumu 10 stundas pēc nagu lakas uzklāšanas sievietēm tika atklāts trefinila fosfāts.

Zinātnieki izpētīja arī 10 vispopulārākās nagu lakas firmas, un 8 no tām tika atklāta šī bīstamā sastāvdaļa! Un vēl, 2 no 8 zīmoliem trefinila fosfāts pat netika norādīts sastāvā. Tas nozīmē, ka lielākā daļa sieviešu, kuras izmanto nagu laku, pat nenojauš, kā kaitē pašas savai veselībai!

Kas ir trefinila fosfāts un kādu kaitējumu tas nodara veselībai?

Šī bezkrāsainā viela tiek izmantota daudzos produktos kā plastifikators un antipirēns. Problēma tāda, ka trefinila fosfāts ietekmē cilvēka endokrīnās sistēmas darbību. Tas ietekmē arī hormonus, kas regulē metabolismu, reproduktīvo funkciju un attīstību. Pētījumi šajā jomā vēl arvien turpinās.

Jo īpaši bīstama šī viela ir jaunām meitenēm, kuras regulāri lieto nagu laku. Tas var izraisīt vairogdziedzera saslimšanas, hormonālā fona traucējumus un lieko svaru. Turklāt trefinila fosfāts var ietekmēt nervu sistēmu un izraisīt alerģiju.

Bet trefinila fosfāta vajadzētu izvairīties no nagu lakām, kuru sastāvā atrodamas sekojošas vielas:

Formaldehīdi

Šīs ūdenī šķīstošās vielas ir bīstami kancerogēni, kā arī var izraisīt astmas simptomus un aizsmakušu klepu.

Toluols

Toluols arī ir ļoti bīstama viela. FDA izvērtēja tā bīstamību vēl 1984. gadā un nonāca pie secinājuma, ka tā koncentrācija nagu lakā ir nav bīstama. Vismaz, slavenu zīmolu nagu lakās.

LASI VĒL: Elegants un ieturēts: 10 manikīra idejas katrai dienai

Vēl viena laba ziņa par to, ka daži  uzņēmumi ir ķērušies pie organiskas nagu lakas ražošana, kurā šīs bīstamās sastāvdaļas ir nomainītas ar argāna eļļu, vasku un tamlīdzīgām dabīgām sastāvdaļām. Mēs ceram, ka tagad jūs atbildīgāk izvēlēsieties sev nagu laku.

Padalieties ar šo rakstu ar jums pazīstamām sievietēm! Tas viņām palīdzēs saglabāt savu veselību.

Avots: dictat.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru