Lūk, kāpēc virtuvē vajag lietot tikai koka dēlīti!

Pajautājiet jebkuram pavāram, kas ir vissvarīgākais instruments virtuvē, un viņš nedomājot atbildēs, ka tas ir nazis. Ass asmens ievērojami atvieglina darbu. Bet, pirmkārt, ar to ir jādarbojas labam meistaram, un otrkārt – ir jābūt labam virtuve dēlītim.

LASI VĒL: Reiz es ieraudzīju, kā mana vīramāte balina virtuves dvieļus! Tagad vienmēr izmantoju šo noslēpumu!

Izmantot labu virtuves dēlīti nozīmē rūpēties par nažiem un novērst to asuma mazināšanos. Mūsdienu tirgū sastopami dažādi dēlīši no dažādiem materiāliem. Tas ir vai nu plastmasas, vai koka, vai arī m metāla. No visas šīs dažādības vajag izvēlēties tikai koka un lūk, kāpēc…

Koka virtuves dēlītis ir unikāls. Pieņēmums, ka plastmasa var tikt notīrīta un dezinficēta labāk par koka, ir nepareizs. Koks absorbē pārtikas baktērijas pat pēc tam, kad to nomazgā ar karstu ūdeni, bet patur tās iekšā, neļaujot tām vairoties, un tās beigu beigās nomirst. Pētījums apstiprināja, ka pat tad, kad koka dēlītis saplīst, baktērijas, kas tur atrodas, tā arī paliek dēlīša iekšpusē. Plastmasas virtuves dēlīti, kā likums, veidojas rievas, kurās arī uzkrājas visi netīrumi. Tos ir praktiski neiespējami izmazgāt.

Profesors O. Klīvers no Kalifornijas universitātes atzīmēja: “Plastmasas virtuves dēlīša rievās var atrast ļoti daudz baktēriju, un mazgāšana nenovērš problēmu, bet gan vienkārši pārvieto tās no vienas vietas uz otru”. Ir vēl arī cita veida virtuves dēlīši. Piemēram, no stikla vai metāla. Bet profesors tos neiesaka, lai nebojātu nažu asmeni. Koka virtuves dēlītis ir vislabākais variants mūsu virtuvei no jebkura skatu punkta – ekonomisks, higiēnisks un ekoloģisks.

LASI VĒL: 17 virtuves viltības, par kurām uzzinot jūs gribēsiet gatavot vēl biežāk

Turklāt koka virtuves dēlīti var dezinficēt mikroviļņu krāsnī, ievietojot dēlīti tur uz 2 – 5 minūtēm. Tā kā neko labāku par koka dēlīti vēl neviens nav izdomājis!

Avots: likeni.info

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru