Lūk, kāpēc es vienmēr pievienoju olu kafijai. Pārsteidzošais fantastiskā dzēriena efekts

1

Zināms, ka cilvēki iedalāmi divos tipos – tie, kam rīts sākas ar kafiju, un visi pārējie. Tik tiešām, kafija ir pasaulē vispopulārākais dzēriens, tādēļ katrā valstī ir savi kafijas dzeršanas noslēpumi.

LASI VĒL: Unikāls līdzeklis notievēšanai – kafija ar sviestu!

Kafijas pagatavošanas receptes

Mūsu redakcija piedāvā doties nelielā ceļojumā, lai izpētītu, kā kafiju dzer citviet pasaulē!

Zināms, ka pirmā kafejnīca tika atklāta 1555. gadā Konstantinopolē. Pie sultāna galmā bija nepieciešams kāds, kas nemitīgi vārīja ārkārtīgi labu kafiju, un šis cilvēks tika uzskatīts tolaik par labāko sava amata meistaru.

2

Kafija turku gaumē

Tieši turki izdomāja mums visiem labi zināmo kafijas vārīšanas veidu, kas tiek saukts par “kafiju austrumu gaumē” vai “turku kafiju”. Ideālā gadījumā, turku kafija tiek gatavota karstās smiltīs, bet mājās der visparastākā krāsns vai plīts. Dzēriena pagatavošanas noslēpums slēpjas tajā, ka nepieciešams vairākas reizes dzērienu uzsildīt un tad īstajā brīdī to noņemt nost.

SASTĀVDAĻAS

50 ml tīra (vēlams iepriekš nevārīta) ūdens

1 tējkaroti īpaši smalki maltas kafijas

cukurs pēc izvēles

PAGATAVOŠANA

Kanniņā ielejiet ūdeni, pievienojiet klāt cukuru. Lieciet kanniņu uz uguns, mazliet uzsildiet ūdeni, pēc tam pieberiet smalki samalto kafiju.

Uzmanīgi noņemiet radušās putas un lejiet dzērienu krūzītē. Starp citu, krūzītei pirms tam jābūt kārtīgi uzsildītai, tā nedrīkst būt auksta.

Ielejiet kafiju atpakaļ kanniņā, lieciet to uz uguns, taču neļaujiet sākt vārīties. Līdzko uz kafijas virsmas sāks parādīties burbulīši, nekavējoties noņemiet kafiju nost no uguns. Tad atkal lieciet kanniņu atpakaļ uz uguns un atkārtojiet šādu pašu procedūru vairākas reizes. Pēc tam dzērienu pārlejiet atkal krūzītē. Kad kafijas biezumi būs nosēdušies, dzēriens ir gatavs lietošanai!

3

Itāļu kafija

Atšķirībā no nesteidzīgajiem turkiem, itāļi vienmēr visu dara ar steigu. Starp citu, ja kādā no Romas kafejnīcām kafiju dzersiet pie bāra (nesēžoties pie galdiņa), kafiju varat dabūt daudz lētāku. Taču nesatraucieties, itāļu ātrais dzīves temps nemaina kafijas lielisko garšu un kvalitāti.

Pirmā kafejnīca, kur varēja baudīt kafiju, atvērās Venēcijā vēl 17.gs. Kopš tā laika kafijas gatavošana ir kļuvusi par lielisku un plaukstošu biznesu, turklāt, tiek gatavoti arī espresso, kapučīno un daudz kas cits.

SASTĀVDAĻAS

60 ml gatava espresso

30 ml liķiera vai brendija

cukurs pēc garšas

PAGATAVOŠANA

Izmantojot vidējā maluma kafiju, pagatavojiet espresso.

Tasītē, kas domāta espresso, ielejiet alkoholisko dzērienu, pievienojiet mazliet cukura, pēcāk uzlejiet pa virsu karsto kafiju.

Šādu kafiju pieņemts dzert no rītiem. Dzeriet 1 – 2 mutītes, kurām pa virsu uzdzeriet aukstu ūdeni.

Šķir nākošo lapu un uzzini vairākas receptes gardas kafijas pagatavošanai

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru