Lūk, kāpēc es vienmēr pievienoju olu kafijai. Pārsteidzošais fantastiskā dzēriena efekts

4

Kafija dāņu gaumē

Šīs ziemeļu valsts iedzīvotāji savu dzīvi bez kafijas nemaz nevar iedomāties, tādēļ teju vienmēr viņi sev līdzi nēsā termosu ar šo aromātisko dzērienu. Nevar taču vienmēr sildīties ar šnabi! Vispopulārākā kafija Dānijā ir tāda, kas pagatavota kopā ar krustnagliņām un kanēli.

SASTĀVDAĻAS

500 ml svaigi vārītas kafijas

100 ml tumšā ruma

20 g brūnā cukura

2 kanēļa standziņas

2 krustnagliņu pumpuri

zefīrs

PAGATAVOŠANA

Lai pagatavotu dzērienu, izmantojiet vidēja maluma un vāji apceptas maltas kafijas pupiņas.

Turpmākais kafijas pagatavošanas veids ir ļoti līdzīgs karstvīna pagatavošanai. Pagatavoto kafiju pārlejiet nelielā katliņā, pievienojiet cukuru, rumu, garšvielas, un visu kārtīgi samaisiet. Lieciet katliņu uz nelielas uguns, uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un nekavējoties noņemiet to nost. Ļaujiet dzērienam 60 – 80 minūtes ievilkties ar visām garšām un aromātiem. Pēc norādītā laika varēsiet atkārtoti uzsildīt dzērienu un pasniegt to kopā ar zefīru vai cepumiem.

5

Kafija franču gaumē

Katrs sevi cienošs francūzis savu rītu iesāk ar svaigu kruasānu un tasīti karstas kafijas ar pienu. Tuvāk pusdienlaikam viņi paaugstina savu organisma tonusu, izdzerot tasīti espresso, bet vakaros lutina sevi ar kafijas dzērieniem, kam klāt pievienots alkohols. Francūži ir dzimuši gardēži, un par to var pārliecināties, pagatavojot viņu iecienītāko kafiju.

SASTĀVDAĻAS

100 ml piena

100 ml saldā krējuma

250 ml ūdens

4 tējkarotes smalki samaltas kafijas

cukurs pēc garšas

PAGATAVOŠANA

Kafiju vāriet kanniņā, uzlejot tai pa virsu ūdeni. Līdzko parādīsies burbulīši, noņemiet dzērienu nost no uguns.

Katliņā ielejiet pienu un cukuru. Lieciet pienu uz uguns un maisiet tik ilgi, līdz cukurs būs izkusis. Pēc tam masai pielejiet klāt saldo krējumu un uzputojiet to, līdz iegūtas gaisīgas putas.

Tasītē lejiet 2/3 kafiju un uzmanīgi lejiet klāt atlikušo 1/3 karstā piena ar putiņām.

6

Kafija meksikāņu gaumē

Meksikāņu kultūra ir ļoti sena, un, šķiet, tā nav iedomājama bez kakao. Tas ir tik populārs dzēriens, ka to pievieno klāt arī kafijai. Lai pagatavotu kafiju meksikāņu gaumē, nepieciešams visas sausās sastāvdaļas samaisīt kopā un atstāt tās 14 dienas nostāvēt, pēc tam no šī maisījuma būs jāvāra garda un aromātiska kafija.

Tradicionālo kafiju ar kakao pasniedz māla traukos.

SASTĀVDAĻAS

100 g maltas kafijas

¼ tējkarote malta muskatrieksta

20 g kakao

1 tējkarote malta kanēļa

PAGATAVOŠANA

Kafiju, kakao un garšvielas ieberiet hermētiskā traukā. Divas nedēļas ļaujiet šim maisījumam nostāvēt.

Divas tējkarotes iegūtā maisījuma aplejiet ar tīru ūdeni un lieciet vārīties, bet tikai tik ilgi, līdz dzēriens tikko būs sācis vārīties.

7

Kafija ar olu vjetnamiešu gaumē

Lūk, Vjetnamā iedzīvotāji kafiju iecienījuši dzert kopā ar olu. Izrādās, ka tas ir gards un neparasts dzēriens. Garša ir līdzīga bērnībā ļoti iecienītajam gogelmogelim, tikai piedevā vēl ir arī kafijas garša.

SASTĀVDAĻAS

1 olas dzeltenums

3 tējkarotes maltas kafijas

2 tējkarotes iebiezināta piena

PAGATAVOŠANA

Uzvāriet kafiju.

Olas dzeltenumu uzputojiet kopā ar iebiezināto pienu līdz iegūtas putas. Maisījumam klāt pievienojiet kafiju un vēlreiz visu uzputojiet.

Iegūto maisījumu pievienojiet klāt atlikušajam kafijas daudzumam.

Kafijas pagatavošanas paradumi katrā valstī atšķiras tik pat ļoti, kā pašas kultūras, taču vienmēr ir iespējams atrast kaut ko tādu, kas arī pašam ies pie sirds.

Dalieties arī ar saviem draugiem!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru