Lūk, ar ko nekad nedrīkst savienot olas! No tā arī rodas smaguma sajūta kuņģī!

Katru dienu mēs “bombardējam”savu kuņģi ar ne tikai kaitīgu barību, bet arī pilnīgi nekaitīgiem produktiem. Veselīgās, dabīgās sastāvdaļas pārvēršas par gremošanas un slaidas figūras ienaidniekiem. Un viss tāpēc, ka ne visi produkti savā starpā “draudzējas”.

Pareizai un sabalansētai ēšanai ir svarīgi zināt, ko un ar ko kopā nedrīkst ēst. It īpaši tas attiecas uz olām, kuras jau tā ilgi uzsūcas. Rekomendācijas sadalītai ēšanai palīdzēs tev pareizi savienot olas ar citu ēdienu.

Olu lietošana

NESAVIENOJAMI PRODUKTI

  1. Zivis
    Nevajadzētu savienot vienā ēdienā olas ar zivīm. Ir jāzin, ka ovidīna daudzums vistas olā spēj neitralizēt vitamīnu B7, ar ko bagātas ir trekno šķirņu zivis.
  2. Rīsi
    Šeit darbojas tas pats likums, kā ar zivi. Lai no biezputras gūtu maksimālu labumu, ieteicams to ēst atsevišķi no olām.
  3. Kartupeļi
    Nešķiramais pārītis – ola un kartupeļi – mīļotajos salātos ir absolūti nesavienojams. Kartupelī ir minerāli, kas traucē dzelzs un kalcija uzsūkšanos, kas atrodas olu sastāvā. Tāpēc ir ārkārtīgi nepareizi gatavot ēdienus, kuru sastāvā ir abas šīs sastāvdaļas. Tās ļoti slikti uzsūcas un tās traucē gremošanai.
  4. Piens
    Dažreiz piena produkti viens ar otru ir nesavienojami. Tas attiecas uz pienu un olām. Pienu vēlams lietot atsevišķi no jebkāda cita ēdiena, lai tajā esošās noderīgās vielas tiktu pilnībā uzsūktas organismā.
  5. Siers
    Organismam ir daudz vieglāk tikt galā ar vienu dzīvnieku olbaltumvielu vienlaicīgi. Tas nozīmē, ka nav vēlams savienot olu kulteni ar šķiņķi, gaļu un sieru. Tādas sātīgas brokastis dāvās smagumu kuņģī visas dienas garumā.
  6. Daži augļi
    Ābolus, bumbierus, vīnogas, plūmes, aprikozes un arbūzus nav vēlams ēst pēc olbaltumvielu produktu, tai skaitā arī olu, lietošanas. To var izskaidrot ar dažādo produktu gremošanas ātrumu. Augļi tiek uzsūkti jau 15 minūtes pēc lietošanas, bet olas tiek apstrādātas daudz ilgāk. Iedomājies, kas tad notiek tavā kuņģī!
  7. Sviests, eļļa, majonēze
    Olas un tauki ir pilnībā pieņemams savienojums, it īpaši, ja tie ir dzīvnieku izcelsmes tauki. Bet vajadzētu ņemt vērā, ka taukiem arī piemīt īpašība palēnināt gremošanu. Labāk pēc iespējas retāk ēst sviestu un majonēzi kopā ar olām. Pie šādas miksējuma vajadzētu pievienot zaļumus un dārzeņus, lai neitralizētu tauku darbību.

Lai nebūtu jāizvēlas starp garšīgo un veselīgo, ēd olas kopā ar brokoļiem, zaļumiem, un dārzeņiem, kuru saturā nav ciete. Lai arī iemīļotie ēdieni nes labumu, un nevis diskomfortu kuņģī un liekus kilogramus.

Olas atradīsim katrā ledusskapī, tāpēc šī informācija būs interesanta visām tavām draudzenēm.

Avots: vkurseife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru