Pateicoties šim lētajam līdzeklim, pat visnetīrākais paklājs izskatīsies kā jauns!

Ja grīdas pārklāji jūsu mājās lūgtinlūdzas pēc pamatīgas tīrīšanas, tad pamēģiniet šo efektīvo līdzekli, kas palīdzēs diezgan viegli un pavisam lēti to izdarīt. Paklāju tīrīšanas līdzekļi, kas iegādāti veikalā, ne vienmēr tiek galā ar tādiem pleķiem kā vīns, pārtikas produkti un mājas dzīvnieku radītie netīrumi.

Ar vien dažu sastāvdaļu palīdzību, no kuriem daudzi atrodas katrā mājā, iespējams iztīrīt pat visnoturīgākos netīrumus. Turklāt šis līdzeklis ir ievērojami lētāks par to, kas tiek pārdots veikalos, un smarža tam ir pārsteidzoši tīra un svaiga.

Lai pagatavotu šo līdzekli, jums būs nepieciešams:

  • plastmasas vai stikla konteineris ar vāku, kura tilpums ir 4 litri
  • 1 krūzīte ūdeņraža pārskābe
  • 1/8 krūzītes trauku mazgāšanas līdzeklis
  • 1 ēdamkarote OxiClean
  • ½ krūzīte veļas mīkstinātājs

Vienkārši ielejiet visas sastāvdaļas konteinerā (bez ūdens). Atlikušo konteinera daļu piepildiet ar siltu ūdeni, un labi samaisiet līdz viendabīgumam. Tas arī viss. Līdzeklis ir gatavs. Pievērsiet uzmanību, ka tas ļoti darbojas pat tad, ja nav pievienota kāda no sastāvdaļām.

Kā ar jebkuru tīrīšanas līdzekli, vislabāk veikt pārbaudi, lai pārliecinātos, ka netiks bojāts paklājs. Ņemiet nelielu daudzumu ūdeņraža pārskābi, un samitriniet ar to paklāju kādā neredzamā vietā (piemēram, stūrī, zem mēbelēm utt.), un pagaidiet 20 minūtes. Ja jūs pamanāt jebkādas izmaiņas paklāja krāsā, tad šo sastāvdaļa vajag izņemt no tīrīšanas līdzekļa sastāva. Ja pēc veiktā testa nav radušās nekādas problēmas, tad ielejiet 60 ml tīrīšanas maisījuma bļodā, pievienojiet ūdeni un varat sākt tīrīšanu!

Tīrīšanas līdzekļa pārpalikumus var uzglabāt nākamajai reizei: vienkārši uzlieciet konteineram vāku. Ūdeņraža pārskābe izbalina netīrumus, nesabojājot paklāja krāsu. To droši var izmantot pat tādu noturīgu traipu tīrīšanai, kā asinis, ogas, konfektes, šokolāde, bezalkoholiskie dzērieni, kafija, mērces, saldējums. Īpaši noturīgus netīrumus apstrādājiet ar pārskābi un atstājiet uz vienu stundu. Ja nepieciešams – atkārtojiet vēl reizi, un pēc kāda laika papildiniet iedarbību ar pagatavotā šķīduma palīdzību.

Avots: linkeni.info

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru