2 olas, 1 citrons, 200 ml kefīra: deserts, kurš nebojā figūru

Citronu cepumu recepte

Sievietes, kuras cenšas novājēt, jau sen samierinājušās ar to, ka konditorejas izstrādājumus no uztura nāksies izslēgt. Bet izrādās, eksistē diēta, kurā var un pat vajag ēst cepumus.

Amerikāņu dietologs Sendorfs Sigals izstrādāja vilinošu metodi, kā kļūt slaidai, pamatojoties uz auzu cepumu zemo kaloritāti. Doktora Sigala cepumu recepte balstās noslēpumā, kas, starp citu, netraucē eksperimentēt ar savām receptēm.

Mēs piedāvājam pagatavot aromātiskus un mazkaloriju citronu cepumus uz kefīra bāzes. Pilngraudu milti, maltas auzas, attaukots kefīrs un stēvija cukura vietā – visas šīs receptes sastāvdaļas pielasītas ar tādu aprēķinu, lai nekaitētu tavai figūrai.

Kefīra cepumi

Sastāvdaļas:

  • 1 citrons
  • 100 g pilngraudu milti
  • 100 g maltas auzas
  • 2 olas
  • 200 ml attaukots kefīrs
  • 5 g irdinātājs
  • stēvija pēc garšas
  • pūdercukurs dekorēšanai (pēc vēlēšanās)

Gatavošana:

  • Sajauc auzas un miltus, pievieno irdinātāju un stēviju.
  • Pielej iegūtajā maisījumā glāzi kefīra un olu. Iejauc mīklu.
  • Sasmalcini blenderī citronu ar visu mizu un pievieno mīklai.
  • Izveido bumbiņas no mīklas.
  • Katru bumbiņu viegli apkaisi ar pūdercukuru un izliec uz pannas, kurā ieklāts pergaments.
  • Cepumus cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes.

Garšīgie cepumi ar zemu kaloriju daudzumu ir gatavi. Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru