LFF prezidenta vēlēšanas: Ļašenko bukmeikeru favorīts cīņā ar Gorkšu un Kļaviņu

Nākamās nedēļas nogalē Latvijas Futbola federācijas kongresā tiks aizvadītas ārkārtas prezidenta vēlēšanas, pēc kurām pašreizējais prezidents Guntis Indriksons pārtrauks savu ilggadējo darbu. Kurš kļūs par viņa aizstājēju? Sporta totalizators “Betsafe”, ņemot vērā futbola sabiedrības aktualitātes un noskaņas, uzvaru vēlēšanās paredz Vadimam Ļašenko, pašreizējajam Telpu futbola asociācijas prezidentam.

Guntis Indriksons LFF prezidenta amatā atrodas jau ļoti ilgi, šajā ziņā esot viens no ilgāk strādājošajiem nacionālās federācijas vadītājiem Eiropā. Viņa spožākais panākums – Latvijas izlases dalība “Euro 2004” finālturnīrā – nogrimst arvien tālākā pagātnē, un jau vairākus gadus futbola līdzjutēji ar arvien šķībāku aci raudzījās LFF vadības darbībā, vērojot vietējā futbola un izlases snieguma pasliktināšanos, kā arī jauna nacionālā stadiona būvniecības projekta izjukšanu.

Taču LFF prezidentu izvēlas nevis futbola līdzjutēji, bet gan federācijā reģistrētie biedri, kuri iepriekšējos kongresos joprojām pārliecinoši pārvēlējuši Indriksonu prezidenta amatā. Bet pienācis tomēr brīdis, kad Indriksons izvēlējies aiziet pats, un kā savu sekotāju viņš publiski ieteicis Kasparu Gorkšu, Latvijas izlases bijušo kapteini.

Gorkšs Latvijas futbolā šobrīd ir praktiski lielākais brends, kurš turklāt bauda cieņu futbola līdzjutēju vidū. Smagas reputācijas problēmas cietušais Latvijas futbols šobrīd ļoti vēlas jaunas un pozitīvas pārmaiņas, un Gorkša ievēlēšana līdz ar to liekas loģisks risinājums.

Taču viss nav tik vienkārši, un sporta totalizators “Betsafe” Gorkšu nemaz nevērtē kā vēlēšanu galveno favorītu. Iespēja, ka Gorkšs kļūs par nākamo LFF prezidentu, novērtēta ar koeficientu 2,50, kamēr cita kandidāta Vadima Lašenko ievēlēšana saņēmusi krietni mazāko koeficientu 1,45.

Lašenko ir Telpu futbola asociācijas prezidents, kurš līdz ar to var lepoties ar nozīmīgu pieredzi līdzīgā amatā, ko varētu izmantot, pārņemot LFF vadību. Lašenko turklāt ir labi sakari Latvijas futbola funkcionāru vidū, kas savukārt veido lielu daļu no kongresa dalībniekiem, un arī tie, kas augstu vērtē Gorkšu kā personību, var izvēlēties Lašenko organizatoriskās spējas, nevis šīs sfēras nosacītu debitantu.

Vēlēšanām savu kandidatūru pieteicis arī Krišjānis Kļaviņš, kurš bija vienīgais Indriksona izaicinātājs pirms diviem gadiem. Kļaviņa izredzes arī šoreiz tiek vērtētas kā ļoti nelielas (“Betsafe” bukmeikeru prognozēs tām piešķirts koeficients 9,00). Lai arī Kļaviņš cenšas sev uzturēt reputāciju kā bezkompromisu cilvēks, apkārt tiek čukstēts, ka liela nozīme var izrādīties tam, ar kuru no vēlēšanu favorītiem Kļaviņš būtu gatavs sastrādāties, un Lašenko šajā ziņā ir daudz ticamāks variants, kas atspoguļojas arī bukmeikeru izliktajā koeficientā.

Pavisam teorētiski iespējama arī situācija, ka LFF prezidenta amatā tomēr paliek Indriksons, piemēram, ja netiek savākts kvorums vai kaut kāda iemesla dēļ prezidenta ārkārtas vēlēšanas tiek svītrotas no kongresa darba plāna. Tas ir ļoti, ļoti mazticami, taču pirms dažām nedēļām Latvijas futbolā par pilnīgi neiespējamu notikumu tika uzskatīts arī valstsvienības zaudējums Gibraltāram. Koeficiens uz to, ka Indriksons pēc kongresa tomēr paliks prezidenta amatā, ir 100,00.

“Betsafe” ir viens no vadošajiem spēļu un izklaides portāliem pasaulē ar īpaši plašu spēļu izvēli un iespaidīgiem vinnestiem. “Betsafe” zīmols pieder Stokholmas fondu biržā kotētajai Betsson AB, kas ir viens no pasaules līderiem interneta azartspēļu nozarē. “Betsafe” darbību Latvijā uzrauga Latvijas Republikas izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija. “Betsafe” atbalsta azartspēļu atbildīgu spēlēšanu un aicina nepārkāpt robežu, kad tās pārstāj būt par izklaidi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru