Lečo no kabačiem

Šis sulīgais dārzenis ir daudzu mājsaimnieču iecienīts. Bet grūtākais un stratēģiski svarīgākais uzdevums ir kabaču sagatavošana ziemai.

Ir nepieciešams saglabāt dārzeņu garšu un formu, nepārspīlēt ar garšvielām, izvēlēties pareizo marinādi … Šajā ziņā mēs varam jums palīdzēt!

Visbiežāk mājsaimnieces ziemai gatavo lečo, un dažām izdodas pagatavot šo produktu pat bez etiķa. Šādai saglabāšanai nav nepieciešami lieli izdevumi – gan finansiāli, gan laika ziņā. Šī dārzeņa cienītāji priecāsies, jo saskaņā ar šo recepti cukini ir ļoti pikanti un kraukšķīgi.

Sastāvdaļas:

  • 200 g kabači
  • 50 g pipari
  • 40 g tomātu pasta
  • 10 ml saulespuķu eļļa
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 50 g sīpols
  • 100 g tomāti
  • 7 ml etiķis
  • 1 šķipsniņa cukurs
  • 2 ķiploku daiviņas

Pagatavošana:

  1. Nomazgā dārzeņus, sīpolu un ķiploku notīri no mizas. Sterilizē burkas. Piparu iztīri no iekšpuses un sagriez kvadrātiņos. Tomātus pārgriez vidēja izmēra kubiņos. Tomātus un piparus ar blendera palīdzību samal līdz viendabīgai masai.
  2. Pievieno sāli, cukuru un liec masu vārīties. Noņem putas un pievieno eļļu. Pēc tam pievieno tomātu pastu. Pievieno kabačus un vāri 10 minūtes.
  3. Pa to laiku sagriez sīpolu, pievieno kabačiem. Vāri lečo vēl 5 minūtes. Pāris minūtes pirms beigām pievieno samaltu ķiploku, etiķi. Saliec visu burciņās un uzliec vāciņus.

Šis lečo būs lielisks uzkoda pie kartupeļiem, makaroniem un uz sviestmaizēm.

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru