Laulības dzīve sastāv no septiņiem posmiem. Ja mūsdienu cilvēks zinātu par tiem – 80 % šķiršanās vispār nenotiktu!

1.Konfekšu-puķu posms

Konfekšu-puķu posms turpinās aptuveni 18 mēnešus. Jo gan vīriešiem, gan arī sievietēm, kad viņi viens otrā iemīlas, organismā izstrādājas hormoni, kas palīdz skatīt pasauli spilgtās krāsās. Šajā periodā viņiem viss partnerī liekas pārsteidzošs. Viņi jūtas tā, it kā pastāvīgi atrastos narkotiku reibuma stāvoklī.

Šajā periodā nevajag pieņemt likteni mainošus lēmumus, jo šī reibuma ietekme agri vai vēlu beigsies, un viss nostāsies atpakaļ savās vietās.

2. Pārsātinājuma posms

Šajā periodā jūs sākat skaidri skatīties uz jūsu attiecībām un jūsu partneri, jūtu jūra pieklust, jūs pakāpeniski viens pie otra pierods. Rezultātā parādās izmaiņas jūsu uzvedībā – jūs sākat uzvesties nepiespiestāk un dabiskāk.

3. Riebuma posms

No riebuma posma nav iespējams izvairīties jebkurās ilgstošās attiecībās. Strīdi un trūkumu parādīšanās abos partneros ir šim posmam ļoti raksturīga lieta. Jums liekas, ka visvienkāršākais veids, kā no visa aizbēgt,ir šķiršanās. Izšķiroties, jūs pavisam drīz atkal nonāksiet konfekšu-puķu posmā ar citu cilvēku, un sāksiet iet cauri posmiem no jauna, kamēr nenonāksiet līdz šim posmam, vai arī nepāriesiet tālāk pie nākamā.

4. Pacietības posms

Šajā posmā partneri iegūst gudrību. Strīdiem jau vairs nav tāds dramatisks raksturs, jo abi zina, ka strīdi beidzas, un attiecības ir nepieciešams turpināt. Ja abi dara visu, lai sevī attīstītu pacietību, tad ar gadiem atnāk gudrība. Tas ir kā likums.

LASI VĒL: Pēc smagas šķiršanās viņai gribējās visu sākt no nulles. Stilistam nācās papūlēties!

5. Cieņas un pienākuma posms

Šis ir pirmais īstas mīlestības posms, jo līdz šim mīlestība kā tāda vēl nebija. Partneri sāk saprast savus pienākumus, nedomājot par to, ko viņiem ir parādā otrs partneris, bet gan par to, ko pats var darīt vai arī dot savam partnerim.

6. Draudzības posms

Šajā posmā partneri kļūst ļoti tuvi viens otram. Viņi uzticas viens otram, kā pašam tuvākajam cilvēkam. Draudzības posms atver ceļu uz patiesu mīlestību.

7. Īstas mīlestības posms

Līdz īstai mīlestībai jāpaiet ļoti ilgam laikam, kad kopā ir iziets cauri sarežģītiem dzīves posmiem un situācijām. Īsta mīlestība – tas nav tas, kas negaidīti uzkrīt jums uz galvas, kā daudzi uzskata. Līdz īstai, pieaugušai mīlestībai cilvēks nobriest, atsakoties no egoisma un aizspriedumiem.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru