LAPAS sveic Īrijas prezidentu Maiklu Higinsu ar valsts vizīti Latvijā

Šodien, 18. jūnijā, Latvijā valsts vizītē viesojas Īrijas prezidents Maikls Higinss. Latvijas Platforma attīstības sadarbībai LAPAS uzsver Latvijas un Īrijas sadarbības nozīmīgumu, meklējot kopīgus un ilgtspējīgus risinājumus globālajiem izaicinājumiem.

Tikai cieša starptautiskā sadarbība var palīdzēt novērst tādas globālas problēmas, kas spiež cilvēkus pamest savas mājas dēļ konfliktiem un dabas katastrofām – klimata pārmaiņu negatīvā ietekme, nevienlīdzības pieaugums starp valstīm, augsta līmeņa jaunatnes bezdarbs un arī pakāpeniska starptautiskās solidaritātes mazināšanās.

Prezidents Higinss arvien ir iestājies par solidaritāti, cilvēktiesībām un cilvēkdrošību kā sistēmisku atbildi šo izaicinājumu risināšanai starptautiskā līmenī.

“Mūsu pūles ir vainagojušās ar diviem nozīmīgiem globālās solidaritātes apliecinājumiem – Ilgtspējīgas attīstības mērķiem un Parīzes klimata nolīgumu. Lai rīkotos šo globālo solījumu izpildei, mums ir jāuzsāk pamatīga cīņa, lai apmierinātu sociālās, ekonomikas un kultūras vajadzības ātri augošajam cilvēku skaitam, ņemot vērā ierobežojumus, ko nosaka mūsu planētas ekoloģija. Šo cīņu nevaram uzvarēt bez jauna veida domāšanas, kas integrē dažādas akadēmiskās disciplīnas, bet tā arī nevar tikt izcīnīta, vienkārši pametot un atmetot miljonus līdzcilvēku”, teicis prezidents 12.05.2018. savā uzrunā Korkas universitātē.

LAPAS izsaka cerību, ka prezidenta Higinsa vizīte Rīgā kalpos par pamatu turpmākai praktiskai sadarbībai ar Īriju, sekmējot ilgtspējīgas attīstības pieejas izvīšanos caur lēmumu pieņemšanas un rīcībpolitiku procesiem abās valstīs.

Gan Īrija, gan Latvija 2018. gada jūlijā Ņujorkā sniegs ziņojumu ANO par Ilgtspējīgas attīstības mērķu ieviešanu nacionālā līmenī. Papildus valdības ziņojumam, LAPAS gatavo pārskatu ar NVO redzējumu, kā Latvijā tiek ieviesta ilgtspējīgas attīstības pieeja.

Informāciju sagatavoja LAPAS direktore Inese Vaivare, tālrunis 26414862, e-pasts [email protected].

Papildu informācija par Ilgtspējīgas attīstības mērķiem: www.lapas.lv – Globālie mērķi

Pilna Prezidenta Higinsa uzruna Korkas universitātē: http://www.president.ie/en/media-library/speeches/address-at-the-national-famine-commemoration-2018

Twitter: LAPAS_LV

Facebook: LAPAS_LV

Biedrība “Latvijas Platforma attīstības sadarbībai” (LAPAS) dibināta 2004. gadā un apvieno 31 organizāciju, kas darbojas attīstības sadarbības un attīstības izglītības jomā. LAPAS mērķis ir nodrošināt Latvijas nevalstiskajām organizācijām labvēlīgu vidi un iespējas attīstības sadarbībai nacionālajā un starptautiskajā līmenī. Vairāk par LAPAS: www.lapas.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru