Saulgriežu ieskandēšana Pokaiņos

21.jūnijā no plkst.19:00 Pokaiņu meža Baltajā kalnā mūsu senču gudrībām un tradīcijām bagātie vasaras Saulgrieži tiks svinēti kopā ar Brīvās gribas ansambli “Stiprās sievas” un Etnoprieka grupu “Ogas”.

Vasaras saulgrieži ir svētki, ko Latvijā svin jau gadu simteņiem. Šis spēcinoši brīnumains laiks dabā, kad atklājas tās koši ziedošais, skaistais spēks, mudina mums smelties no tās visu labāko – caur zemi, gaisu, uguni un ūdeni. Saulgriežu dzīvinošie spēki vairo cilvēcisko enerģiju, spēku un izturību ikdienas darbu veikšanai, plānu realizācijai un savu sapņu piepildīšanai. Šis laiks katra dzīvē var pavērt jaunas iespējas un jaunus ceļus pozitīviem notikumiem.

Saulgriežus Pokaiņu Baltajā kalnā sagaidīsim ar dziesmām, dejām, rotaļām, Jāņu zāļu lasīšanu, Saulgriežu ugunskuru un Jāņa tēva cienastu. Līdz saulrietam rotāsim un ziedosim ugunij. Ņemsim līdz katrs savu dziesmu, veidosim svētkus visi kopā, lai izskan Saulgrieži visā košumā – par dabu, par pļavu, mežu un mūsu pašu uzplaukumu!

Stiprajās sievās dzied kultūras darbinieces, mākslinieces, valsts ierēdnes un vienkārši mūziku mīlošas personības. Stiprās sievas vadījušas Jāņu ritu tautiešiem Bonnā, kā arī tepat Latvijā- Gulbenē un Ādažos, dziedājušas izstādēs “Balttour”, sniegušas koncertus Brīvdabas muzejā, piedalījušās koncertā Tiguļkalnā, festivālā “Zaļais stars” un projektā “1836” un daudz kur citur. Savukārt “Ogas” ir JVLMA Etnomuzikoloģijas un Pedagoģijas nodaļu studentu ansamblis, kura repertuārā ir tradicionālas tautasdziesmas, folkmūzika, ziņģes, tautā iemīļoti meldiņi un danči. Meitenes spēlē kokles, stabuli, cimbalu, mandolīnu, akordeonu, vijoli, bungas, dzied un iesaista publiku.

Ieeja pasākumā ar LVM Pokaiņu meža ieejas biļetēm.

Tālr. informācijai 26392564

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru