Kuras lietas nevajadzētu aiztikt svešā mājā

Logi un termostats

Esot ciemos, nekad nedrīkst ņemt kondicioniera pulti vai līst pie logiem bez atļaujas. Ja jums ir auksti, vai otrādi – kļuvis pārāk karsti – pabrīdiniet par to saimnieku.

Atvilktnes un kumodes

Atcerieties, ka svešā mājā nepieskarams ir absolūti viss. ( ledusskapis, plaukti, kumodes) jūs izrādīsiet lielu necieņu saimniekam, ja bez atļaujas sāksiet ielūkoties skapjos un pētīt to saturu. Atvērt skapīšus drīkst tikai tad, ja saimnieks pats jums ir palūdzis kaut ko no turienes paņemt.

Darba telpa, pasts un rēķini

Jūs ievērojāt, ka uz galda stāv kvīts vai kādi citi dokumenti? Jūs izrādīsiet lielu necieņu, ja sāksiet pētīt to saturu.

Cigaretes vai elektroniskā cigarete

Pirms aizsmēķēt, saimniekam ir jāpaprasa atļauja, pat ja jūs esiet iecienījuši elektronisko cigareti. Īpaši tas jāievēro, ja mājās ir bērni! Ja jūs nevariet nociesties, tad pajautājiet saimniekam, kur drīkst uzsmēķēt.

Daži atļauj to darīt pie loga vai uz balkona, kāds cits piedāvā iziet svaigā gaisā. Atcerieties, lai arī kur jūs smēķētu, savāciet aiz sevis izsmēķus.

Wi- Fi

Ja jūsu ciemošanās ir uz neilgu laiku, tad centieties neizmantot savu telefonu ( izņemot ārkārtas gadījumos) tas pats attiecas uz Wi- Fi. Nevienam nepatīk ciemiņi, kuri visu vakaru sēž savā telefonā. Kā likums,  Wi- Fi drīkst prasīt, ja jūs esiet lielās viesībās, kur vakar gaitā nepieciešams apmainīties ar fotogrāfijām un citiem failiem.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru