Kuņģa dedzināšana – kurš gan no mums nav ēdis tik ļoti gardos draņķus, zinādams, ka pēc tam kuņģis par to protestēs? Bet tiem, kas cieš no refluksa vai gastroezofageālajiem atviļņiem (GEA), šādas situācijas gadās daudz biežāk.
Periodiski katram no mums rodas dedzinoša sajūta kuņģī, bet vidēji 20% sabiedrības ir tā sauktā gastroezofageālā atviļņa slimība (GEAS), kad šāda veida simptomi atkārtojas divas vai trīs reizes nedēļā, vairāku nedēļu garumā.
Ja šādas pazīmes izjūtat arī jūs, iesakām nekavējoties doties pēc mediķu palīdzības. Centieties 2 – 3 stundas līdz gulētiešanai neēst, izvairieties no asas vai pārāk taukainas pārtikas lietošanas uzturā, kā arī alkoholiskajiem dzērieniem.
Taču ir arī labās ziņas – ir iespējams samazināt šo nepatīkamo diskomforta sajūtu, lietojot uzturā noteiktus produktus.
Kuņģa dedzināšana – Produkti, kas samazinās refleksu:
Ābolu etiķis
Ābolu etiķa skābums palīdz novērst dedzināšanas simptomus un pat palīdz nomierināt pašu dedzināšanu, ja tā jau ir parādījusies.
Reflukss mēdz rasties tādēļ, ka kuņģī trūkst kuņģa sulas, tādēļ ābolu etiķis var nākt palīgā.
Ābolu etiķis nav obligāti jādzer tīrā veidā – aplejiet ar to dārzeņus vai pievienojiet klāt vinegretam.
Šķir nākošo lapu un uzzini pārējos produktus