Kolosālas biezpiena smalkmaizītes ar skābo krējumu

Ielejiet raugu un samīciet vidējas konsistences mīklu – ne pārāk cietu, bet arī ne pārāk mīkstu. Tā kā milti visur ir dažādi, tad mīcīšanas procesā jums var būt nepieciešams pievienot vēl nedaudz (ja mīkla sanākusi pašķidra un slikti tur formu) vai pienu (ja palikuši neiemīcīti milti, vai arī, ja mīkla ir pārāk bieza).

Samīcīto mīklu apsedziet un atstājiet uz 10 – 15 minūtēm. Pa to laiku milti paliks mitri, izveidos glutēnu, un mīklu būs vieglāk izrullēt.

Atpūtušos mīklu kārtīgi izmīciet, līdz izveidojusies gluda, viendabīga konsistence.

Gatavo mīklu apsedziet un atstājiet siltumā, lai tā dubultotos apjomā.

Ja jums pietiek laika, uzrūgušo mīklu apviļājiet un ļaujiet uzrūgt otrreiz. Ja laika nav, tad uzrūgušo mīklu var izmantot.

Biezpiena pildījumam biezpienu sakuliet kopā ar olu un cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa. Ja biezpiens ir pārāk mitrs, jums var būt nepieciešams pievienot pildījumam nedaudz miltus vai rīvētus sausiņus.

Mīklu izrullējiet taisnstūra formā ½ – 1 cm biezumā.

Uzklājiet biezpiena pildījumu.

Sarullējiet mīklu ar pildījumu nelielā ruletē.

Sagrieziet ruleti gabaliņos vēlamā biezumā. Man sanāca tieši 20 ripiņas.

Biezpiena ripiņas brīvi izkārtojiet uz cepamās plāts, kurā ieklāts cepampapīrs, un atstājiet uz 40 minūtēm nostāvēties.

Nostāvēšanās procesā ripiņām vajag ievērojami palielināties apjomā.

5 – 7 minūtes pirms likšanas cepeškrāsnī apsmērējiet ripiņas ar sakultu olu.

Cepiet 180 – 200 С, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.

Mērcei samaisiet skābo krējumu ar cukuru.

Uzreiz pēc cepšanas bagātīgi iesmērējiet ripiņas ar krējuma mērci, apklājiet blīvi un atstājiet, līdz tās pilnībā ir atdzisušas (vai vismaz ir siltas).

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru