Koki ap māju. Ko drīkst stādīt, un ko nedrīkst: ticējumi

Pozitīvi cilvēku ietekmē arī lapegle.

Lapegli var nosaukt par “zaļo psihologu”, jo tā palīdz pārvarēst melanholiju, depresiju, bailes un nemieru. Šie koku palīdz atjaunot dvēseles līdzsvaru. Bet rudenī tās ir vienkārši neatkārtojamas!

Noderīgi pie mājas ir iestādīt akāciju.

Ir tāds ticējums, saskaņā ar kuru šis smaržīgais koks palīdz atbrīvoties no neauglības vīriešiem un sievietēm. Turklāt tā uzlabo garastāvokli un mazina stresu.

Reti, kurš ir vienaldzīgs pret bumbieriem.

Bet runa ir ne tikai par garšīgiem augļiem! Bumbieris ir ilglaicības, mīlestības un mātišķuma simbols. Ja pie mājas iestāda bumbieri, tad tās pozitīvā enerģija palīdzēs jums bez grūtībām atrast draugus.

Cilvēki dažādi attiecas pret eglēm.  

Daudzi egli uzskata par enerģētisko vampīru, bet kaut kur ir pārliecināti, ka viņa izspiež no mājām vīriešus. Cilvēki pat baidās stādīt to pie jaunlaulāto mājas, lai neatstātu viņus bez pēcnācējiem. Bet to visu var nosaukt par tukšām pļāpām. Jā, egle uzsūc enerģiju, bet tikai vasarā. Ziemā egle dāsni dalās ar to. Turklāt egle pasargā ģimeni no strīdiem, regulē emocijas, attīra plaušas. Un tomēr nav ieteicams egil stādīt pie mājas, bet pavisam cita iemesla dēļ. Lieta tāda, ka egles spēcīgās saknes var nopietni sabojāt mājas pamatus.

Daudzos reģionos ir pieņemts pie mājas stādīt irbeni.

Un tas ir pareizi! Šis ārstnieciskais augs ne tikai nomierina nervu sistēmu: to izmanto arī vairāku saslimšanu ārstēšanā.

Vēl pie mājas var iestādīt kļavu.

Tiek uzskatīts, ka kļava noņem negatīvo enerģiju, kā rezultātā ģimenē samazinās strīdu skaits. Šis koks atnes mājā ilgdzīvošanu, mīlestību un pārticību. Tie, kuriem pie mājas aug kļava, vienmēr būs mierīgi un pārliecināti par sevi.

Pozitīvas īpašības ir arī pīlādzim

Tas pasargā māju no negatīvās enerģijas, nešķīsta spēka un ļaunās burvestības. Pīlādzis palīdz kontrolēt jūtas, un parādīt tās tikai tad, kad tas ir nepieciešams. Bet sievietēm pēc 40 gadiem pīlādzis dāvā otro jaunību. Koku vislabāk stādīt pie logiem.

Jau kopš seniem laikiem pie jaunas meitenes guļamistabas logiem stādīja ābeli. Tika uzskatīts, ka tā sniedz skaistumu, harizmu un laimi ģimenes dzīvē. Daudzos ticējumos ābeli saista ar mūžīgu jaunību un ilgdzīvošanu.
avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru