Klasiskais “Pončo” ar ananāsiem – gards deserts svētku galdam

Pončo ir gardas un ļoti maigas tortes. Domājams, ka lielākā daļa lasītāju to kaut reizi mūžā ir baudījuši. Šīs tortes pagatavošana nebūt nav grūta, bet gala rezultātā ir sulīgs un gards deserts. Pončo ir mājās pagatavojama un viegla tortīte.

Mēs to gatavosim no divu veida biskvīta ar krējuma krēmu un saldiem ananāsu gabaliņiem.

Jums būs nepieciešams:

  • ananāsi

Mīklai:

  • 750 g miltu
  • 250 g cukura
  • 0,2 l piena
  • 180 ml augu eļļas
  • 4 olas
  • cepamais pulveris
  • 1 ēdamkarote kakao

Krēmam:

  • 1 kg trekna krējuma
  • 250 g cukura
  • 20 g želatīna
  • 1 glāze ūdens (sīrupa)

Glazūrai:

  • 50 g šokolādes
  • 30 g sviesta

Sākam gatavošanas procesu!

  1. Bļodiņā sajauciet kopā miltus un cepamo pulveri.
  2. Mikserī sajauciet olas, masu jauciet apmēram četras minūtes, nemitīgi berot klāt cukuru. Tad lejiet klāt pienu un turpiniet visu maisīt vēl divas minūtes. Iegūtajā masā ielejiet iekšā augu eļļu, samaisiet un rūpīgi beriet klāt miltus. Ar putojamās slotiņas palīdzību rūpīgi samaisiet mīklu.
  3. Cepamo pannu izklājiet ar cepamo papīru. Tad uz vienas no pannas pusēm izlejiet pusi mīklas, pēc tam otrajā daļā mīklas pielieciet klāt kakao, ātri samaisiet un lejiet blakus pirmajai mīklas daļai.
  4. Biskvītu nepieciešams cept 190 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes. Kad biskvīts būs gatavs, ļaujiet tam trīs stundas atpūsties.
  5. No atdzisušā biskvīta ņemiet nost cepamo pulveri un izgrieziet no tā apli. Tas kalpos kā tortes pamatne. Atlikušo biskvīta daļu sagrieziet jebkāda izmēra gabalos.
  6. Gatavojam krēmu. Bļodiņā sajauciet želatīnu un no sīrupu no ananasu konserviem. Atstājiet želatīnu 15 minūtes piebriest. Pēc norādītā laika lieciet želatīnu sildīties, taču neļaujiet tam sākt vārīties.
  7. Mikserī sakuliet krējumu ar cukur, klāt lieciet želatīnu. Visu atkal sakuliet.
  8. Sākam likt kopā torti. Ņemiet biskvītu un tam virsū lieciet ananasu gabaliņus, pa virsu lejiet mazliet krējuma maisījumu. Pa virsu lieciet biskvīta gabaliņus, aplejiet tos ar krēmu utt. Tortei jāveido tāds kā kalniņš jeb uzbērums. Lai tortei pa vidu nebūtu tukšumu, ik pa laikam to mazliet piespiediet. Gatavo torti pa virsu aplejiet ar krējuma krēmu. Lieciet torti ledusskapī, kur to noturiet vismaz trīs stundas.
  9. Gatavojiet šokolādes glazūru dekorēšanai. Krūzītē lieciet visas glazūrai nepieciešamās sastāvdaļas un ūdens peldē izkausējiet tās, līdz iegūta viendabīga konsistence. Gatavo torti dekorējiet ar pagatavoto glazūru. Pirms pasniegšanas torti ielieciet ledusskapī vēl uz 20 minūtēm.

Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru