Ķeizara bērni: ar ko viņi atšķiras no parastajiem bērniem. 3 mīti un 2 patiesības par neparastajiem mazuļiem.

  1. Hiperaktivitāte
    Tiek uzskatīts, ka ķeizargrieziens var būt par iemeslu pieauguša mazuļa nenogurstošajai aktivitātei. Hiperaktivitāte ir mūsu gadsimta posts. Tiesa, tādas uzvedības iemesls nebūt nav ķeizargrieziens, un, veicot gudru bērna audzināšanu, no šādām problēmām var izvairīties.
  2. Problēmas ar prāta attīstību
    Bērni, kas piedzimuši ar ķeizargrieziena palīdzību, uzreiz pēc dzimšanas nonāk pediatra un neiropatologa uzskaitē. Bet nevajag pārdzīvot! Tā ir standarta procedūra, kas tiek veikta tikai un vienkārši drošības nolūkos. Ja mazulim tomēr atklāj aizturi attīstība, tad iemesls parasti ir vairāki faktori, un nevis tikai ķeizargrieziens.
  3. Fiziskā atpalicība
    Ķeizargrieziens nebūt ne obligāti neizraisa nepieciešamību veikt kaut kādu speciālu attīstības programmu. Pie noteikta veida problēmām šajā gadījumā var novest augļūdeņu nokļūšana elpošanas sistēmā, vēla pirmā ieelpa, sarežģījumi atrodoties narkozē. Sarežģījumu rašanās risks palielinās, veicot avārijas ķeizargrieziena operāciju, kad mammas organismu nevar paspēt sagatavot procedūrai. Bet pat tados gadījumos risks tikai paaugstinās, un tas nekādi nekļūst simtprocentīgs!
  4. Bieža raudāšana
    Milzīgais stress, ko rada dzemdības, aktivizē dažādus hormonus un stiprina mazuļa nervu sistēmu. Ar ķeizargrieziena palīdzību piedzimušie bērni, kas nav izgājuši caur dzīvībai nepieciešamo procesu, izjūt noteiktu neiro un fizioloģisko funkciju apspiešanu. Dažādas problēmas ar nervu sistēmu ir iespējamais riska faktors. Bet tā nebūt nav prognoze!
  5. Piena trūkums
    Galvas smadzeņu stāvokli bērniem, kas piedzimuši ar ķeizargrieziena palīdzību, normalizējas devītajā dienā pēc dzemdībām. Bērni, kas dzimuši dabīgā ceļā, atgūst normu pirmajā dzīves dienā. Dažreiz laktācijas process mammām patiešām tiek izjaukts antibiotikas ietekmes dēļ, jo tieši mātes piens garantē pareizu, harmonisku mazuļa attīstību.

Lai šo problēmu novērstu, ir nepieciešams pievērst uzmanību ārsta kvalifikācijai, kurš veiks operāciju, un velti nesatraukties. Visbiežāk piens sāk izdalīties vēlāk tieši stresa dēļ!
Riski ir iespējami jebkuras operācijas gadījumā. Vienmēr tie iepriekš ir jāizvērtē, un kārtīgi tiem jāsagatavojas, kā arī jāzina, ka labvēlīgu rezultātu garantē divas lietas: pareiza mazuļa aprūpe un kvalificēta ārsta palīdzība. Lai tavi bērniņi aug veseli!

Avots: zacep.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru