Kartupeļa dzimtene – Jaunā Pasaule. Bet viņš tik labi iedzīvojies pie mums, ka kartupeļi (cepti, vārīti, biezenis vai ar miziņu) sen jau kļuvuši par nacionālo ēdienu.
Piedāvājam jums vienkāršu kartupeļu „kabatā” recepti.
Ko mums vajadzēs:
- vienu kilogramu kartupeļu;
- no trim līdz piecām daiviņām ķiploku;
- divas – trīs ēdamkarotes augu eļļas;
- sāls un (vai) pipari pēc saviem ieskatiem un garšas izjūtas.
Kā jāgatavo?
Pirmais, ko vajadzētu izdarīt – tas ir nomazgāt un notīrīt kartupeļus. Ēdienam var ņemt arī jaunos kartupeļus. Tad tos varēs cept ar visu miziņu. Ja jūsu kartupeļi ir lieli, tad sagrieziet tos četrās daļās.
Smalki, smalki ar nazi sasmalciniet ķiplokus.
Vienā traukā liekam kartupeļus un ķiplokus. Pievienojiet tur augu eļļu un uzberiet garšvielas. Visu to labi samaisiet.
Paņemiet „kabatu” un ievietojiet tajā mūsu sastāvdaļas.
„Kabata” uz cepešpannas jānovieto tā, lai šuve tam būtu uz augšu. Atstājiet ēdienu cepties apmēram uz minūtēm četrdesmit – sešdesmit. Temperatūrai jābūt līdz 200 grādiem.
Vēlaties brūnu miziņu? Tad pēc pusstundas kopš sākāt cept vajag pārgriezt „kabatiņas” augšējo daļu.
Šķir nākošo lapu un uzzini otru pagatavošanas veidu!