Kartupeļi savā sulā – tik garšīgi, ka gribēsiet tos gatavot katru dienu

Saimniecei jauna recepte rada nelielu stresu. Un ja nu neizdosies? Vai ir pieejamas visas sastāvdaļas? Kā arī visu laiku jāskatās telefonā, lai pareizi ievērotu autora norādes.

LASI VĒL: Pelmeņi savā sulā 3 minūšu laikā. Bez vārīšanas un cepšanas

Bet dvēsele taču vēlas pamēģināt ko jaunu, garšīgu un vienkāršu. Mēs atradām un izmēģinājām uz sevi, jaunu veidu kā pagatavot kartupeļus. Bez šaubām, ka arī jums tas izdosies. Šo recepti ir ļoti viegli iegaumēt, bet tik un tā saglabājiet to savā sociālo tīklu kontā, lai arī jūsu draugi varētu dažādot ēdienkarti.

Kartupeļi savā sulā. Sastāvdaļas trīs porcijām:

1 kg kartupeļu;

40 g sojas mērces;

40 g saulespuķu eļļas;

2 – 3 ķiploku daiviņas;

neliela buntīte jebkādu zaļumu;

sāls un melnie pipari pēc izvēles.

Kā pagatavot:

Notīriet kartupeļus un sagrieziet tos četrās daļās. Izvāriet tos pusgatavus nesālītā ūdenī. Tās ir apmēram 5 – 7 minūtes vārošā ūdenī, bet nepārvāriet tos, lai kartupelis nesadruptu turpmākajā pagatavošanas gaitā.

Pa to laiku pagatvojiet mērci. Samaisiet sojas mērci ar ķiploku un saulespuķu eļļu. Pievienojiet arī sāli un piparus. Visu sakuliet ar dakšu, lai visas sastāvdaļas sajauktos.

Nolejiet ūdeni no kartupeļiem un ļaujiet tiem nedaudz atdzist. Pievienojiet pagatavoto mērci kartupeļiem. Izlīdziniet to pa visiem kartupeļiem, lai to izdarītu, uzlieciet katlam vāku un to pakratiet.

LASI VĒL: Neliels padoms: Saimnieces, bez vilcināšanās, lejiet ārā ananāsu sulu!

Tagad ieziediet pannu ar saulespuķu eļļu un izkārtojiet uz tās kartupeļus. Vēlams, lai gabaliņi tiktu novietoti viens otram blakus, nevis viens otram virsū.

Cepiet 12 – 20 minūtes, 200 grādu temperatūrā.

Sakapājiet zaļumus un uzberiet tos kartupeļiem.

Labu apetīti!

Būs vēl garšīgāk, ja kartupeļus baudīsiet ar krējuma mērci.

Sastāvdaļas:

100 g krējums;

2 ēd. k. majonēzes;

1 tēj. k. baziliks;

sāls un pipari pēc izvēles.

Kā pagatavot:

Sajauciet krējumu kopā ar majonēzi.

Pievienojiet baziliku, sāli un piparus.

Labi samaisiet un pasniedziet kopā ar kartupeļiem.

Šīm receptēm ir visas iespējas kļūt par ļoti iemīļotām. Palutiniet ģimeni ar šo gardumu.

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

Pievienot komentāru