Kārtainie salāti: Vienreizēji svētku salāti “Pikantais moments”

Sākam pagatavošanu:

Ņemam katlu, lejam ūdeni, uzvārām to un ieberam zaļos zirnīšus. Vāram zirnīšus 6 minūtes viegli sāļā ūdenī.

Vistas fileju novārām un sagriežam kubiņos.

Paņemam caurspīdīgo salātu trauku un liekam pašā apakšā vistas fileju.

Lasi arī: Kārtainie svētku salāti ar mencu aknām “Diāna”

Sasmalcinām riekstus un ķiplokus. Ieliekam to visu bļodiņā, pieliekam 2 ēd. kar majonēzes un kārtīgi samaisām. Iegūto maisījums noklājam uz filejas.

Notīrām iepriekš izvārītas un atdzesētas olas. Sagriežam tās ripiņās. Noklājam salātu bļodā pa apli.

Sēnes sasmalcinām un apcepam sausā pannā. Noklājam tās virs riekstiem. Daļu no atlikušajām olām sarīvējam uz rupjās rīves un noklājam tās pa virsu sēnēm. Nosmērējam visu ar sagatavotu majonēzes un riekstu maisījumu, pa virsu visam saberam zaļos zirnīšus. Saliekam vēl vienu apli ar olām.

Pa virsu saberam sieru kas ir sarīvēts uz rupjās rīves. Izveidojam “restītes” no majonēzes. Ja vēlaties, vēl var sabērt sakapātas olas un zaļos zirnīšus.

Labu apetīti!

Pamēģini arī šīs receptes:

Oriģināli: Kārtaini un krāsaini salāti ar kukurūzas maizi

Kārtaino salātu recepte: Jauna un neredzēta, ar ko pārsteigsi viesus

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru