Kāpēc nekad nevajag klāt gultu!

Neklāt gultu no rīta: ko gan tas vēsta par cilvēku? Ir divas pareizās atbildes: vai nu viņš ir slinks, vai nu gudrs.

Pirmais – vienkārši slinkums no rīta klāt gultu, jo viņš taču tagad aiziet, bet vakarā atgriezīsies, un, kad nolems iet gulēt, viņam atkal būs jāatklāj gulta. “Bet”, jūs teiksiet – “tas taču ir gudri!”. Un mēs jums piekritīsim, jo ir cita veida cilvēki, kas gultu no rīta neklāj nebūt ne slinkuma dēļ, bet gan tieši tā dēļ, kas viņiem ir zināms. Un zināms viņiem ir par putekļu ērcītēm, kas dzīvo mūsu gultās un barojas ar mikroskopiskajām mūsu ādas atmirušajām daļiņām. Šie briesmīgie radījumi tagad skatās uz jums no zemāk izvietotās fotogrāfijas:

Tie pēc skata ir tik ļoti nepatīkami, ka nevar saprast: tie ir pagriezuši mums seju vai… “muguru”? Vispār, tas nav svarīgi! Mēs nepējam tos ar neapbruņotu aci ieraudzīt to mikroskopisko izmēru dēļ. Bet tas nav svarīgi, jo, neskatoties uz saviem minimālajiem izmēriem, šīs būtnes lieliski dara savu darbiņu: barojas, vairojas un kakā. Un, jo vairāk vairojas, jo vairāk kakā. Un, jo vairāk mūsu gultā ir šo mikroskopisko izkārnījumu, jo vairāk mēs tos ieelpojam, jo tie ir tik viegli, ka pat viegli sakratot segu, tie paceļas gaisā un tur arī paliek. Un mēs tos ieelpojam. Ieelpojam un apdraudam sevi ar nepatīkamām saslimšanām.

Zinātnieki apgalvo, ka parasta cilvēka gultā dzīvo aptuveni 1,5 miljoni izsalkušu putekļu ērcīšu. 1, 5 miljoni!!! Un viss tas ganāmpulks to vien gaida, kad mēs radīsim viņiem labvēlīgus apstākļus, lai tie varētu vairoties: saklāsim gultu, neļaujot izžūt mitrumam, kas uz gultas un segas radies no sviedriem, tādējādi radot viņiem īstu pirti.

Tāpēc no rītiem neklāt gultu – tā ir apzināta izvēle, kuru izdara gudri cilvēki, ar mērķi uzturēt savā miega vietā pienācīgu higiēnu. Nesaklāta un kārtīgi izžuvusi gulta vasarā, vai arī ar aukstu gaisu atvēsināta ziemā – tā ir veselības ķīla: lai arī putekļu ērcītes ātri vairojas, tās tikpat ātri iet bojā nelabvēlīgos apstākļos, tas ir pārāk siltos un pārāk aukstos.

Starp citu, nav obligāti atstāt gultu nesaklātu visu dienu. No rīta, pēc pamošanās, noņemiet segu no gultas un pilnībā atveriet logu, pat ziemā. Kamēr jūs mazgāsieties, ēdīsiet brokastis un ģērbsieties uz darbu, gulta “tiks sakārtota” un to varēs pirms iešanas prom saklāt. Jā, un neaizmirstiet aizvērt logu!

Padalies ar draugiem, lai tie neguļ ar putekļu ērcītēm!

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">filips-72</cite>

    Kā man patīk šie izlasītie murgi ! Fantāzija strādā !
    Gaidu šī murga turpinājumus ! Otro ,trešo un iespējams vēl ceturto daļu . Autoram gan ieteiktu beigt pīpēt ,,zālīti ”

Pievienot komentāru