Kaitīgāko alkoholisko dzērienu reitings. Esmu šokā par to , kas tad atrodas pirmajā vietā!

Grūti iedomāties lielas dzīres bez kaut vai mazas karafītes apreibinošā dzēriena. Tas ir kļuvis gluži vai kā atribūts gan lielos  svētkos, gan pasēdēšanā ar seniem draugiem.

Tu vari būs pārliecināts atturībnieks, taču ciemiņiem kaut ko uzliksi vienmēr. Ja tu gribi no rīta izskatīties svaigs kā gurķītis, tad tev svarīgi būs zināt, kuru alkoholisko dzērienu izvēlēties, lai tavam organismam būtu nodarīts mazāk ļaunuma.

Tu noteikti zini, ka ieteicams ir dzert sarkanvīnu, bet šampanietis apreibina jau pēc otrās glāzes, bet ar stiprajiem dzērieniem ir sarežģītāk. Tāpēc mēs sagatavojām tev spirtoto dzērienu reitingu, ņemot vērā to kaitīgumu, par pamatu ņemot Lielbritānijas Karaliskās biedrības ķīmiķu pētījumu.

Stiprie alkoholiskie dzērieni

5 vieta – rums

Pirātu iecienīto dzērienu varētu pat uzskatīt par vērtīgu. Tas satur kāliju, fosforu un cinku. Tā ka, ja pēkšņi izdzersi lielu daudzumu šīs dziras, saindēšanās risks ir maz ticams. Tikai atceries, ka mēs runājam par tīru rumu, nevis rumu dažādos kokteiļos.

4 vieta – tekila

“Nolaizi, izdzer, uzkod!” – tāds ir šī dzēriena sauklis. Jā, tekila ir ļoti stipra, taču arī vērtīga. Agave satur augļu polisaharīdus, kas var regulēt kuņģa skābes līmeni un palīdz mazināt kuņģa čūlas sāpes. Tā ka, mazās devās tas ir par ārstniecisks līdzeklis. Tāpat sāls palīdz organismā uzturēt ūdeni, tāpēc no rīta nemocīs lielas slāpes.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru