Gaļas maize
Sastāvdaļas:
- 400 g maltās gaļas
- 1 ola
- 1 sīpols
- 100 g cieto šķirņu siera
- 1 tomāts
- 2 ēdamkarotes kečupa
- sāls, pipari, ķimenes
- zaļumi pēc izvēles
Pagatavošana:
- Sagrieziet sīpolu kubiciņos un pēc tam augu eļļā tos apcepiet.
- Pagaidiet, kamēr sīpoli būs pilnībā atdzisuši, ielieciet tos bļodā, bet pēc tam lieciet klāt malto gaļu. Visu rūpīgi pārmaisiet.
- Masai klāt lieciet olu un garšvielas. Vēlreiz visu pārmaisiet.
- Sagrieziet 50 g cietā siera nelielos kubiciņos.
- Tomātu sagrieziet šķēlītēs. Zaļumus smalki sakapājiet.
- Gaļai klāt lieciet zaļumus, bet pēc tam sagriezto cieto sieru. Pārmaisiet.
- Malto gaļu maisiet un sitiet pret trauku virsmu tā, kā tas parasti tiek darīts ar parastu malto gaļu, kas paredzēta kotletēm.
- Cepamo formu ieziediet ar visparastāko augu eļļu. Izklājiet tajā maltās gaļas un dārzeņu masu.
- Gaļas maizes virsējo daļu apsmērējiet ar kečupu. Sagrieztās tomātu šķēlītes izklājiet pa virsu.
- Cepiet gaļas maizi cepeškrāsnī 230 grādu temperatūrā. Lai ēdiens būtu daļēji gatavs, paies vismaz 30 minūtes.
- Sarīvējiet atlikušos 50 g siera.
- Izņemiet gaļu no cepeškrāsns, apberiet ar sarīvēto sieru un lieciet visu atpakaļ uz tik pat ilgu laiku gatavoties.