Kādus gardumus iespējams pagatavot no maltās gaļas?

Gaļas maize

Sastāvdaļas:

  • 400 g maltās gaļas
  • 1 ola
  • 1 sīpols
  • 100 g cieto šķirņu siera
  • 1 tomāts
  • 2 ēdamkarotes kečupa
  • sāls, pipari, ķimenes
  • zaļumi pēc izvēles

Pagatavošana:

  1. Sagrieziet sīpolu kubiciņos un pēc tam augu eļļā tos apcepiet.
  2. Pagaidiet, kamēr sīpoli būs pilnībā atdzisuši, ielieciet tos bļodā, bet pēc tam lieciet klāt malto gaļu. Visu rūpīgi pārmaisiet.
  3. Masai klāt lieciet olu un garšvielas. Vēlreiz visu pārmaisiet.
  4. Sagrieziet 50 g cietā siera nelielos kubiciņos.
  5. Tomātu sagrieziet šķēlītēs. Zaļumus smalki sakapājiet.
  6. Gaļai klāt lieciet zaļumus, bet pēc tam sagriezto cieto sieru. Pārmaisiet.
  7. Malto gaļu maisiet un sitiet pret trauku virsmu tā, kā tas parasti tiek darīts ar parastu malto gaļu, kas paredzēta kotletēm.
  8. Cepamo formu ieziediet ar visparastāko augu eļļu. Izklājiet tajā maltās gaļas un dārzeņu masu.
  9. Gaļas maizes virsējo daļu apsmērējiet ar kečupu. Sagrieztās tomātu šķēlītes izklājiet pa virsu.
  10. Cepiet gaļas maizi cepeškrāsnī 230 grādu temperatūrā. Lai ēdiens būtu daļēji gatavs, paies vismaz 30 minūtes.
  11. Sarīvējiet atlikušos 50 g siera.
  12. Izņemiet gaļu no cepeškrāsns, apberiet ar sarīvēto sieru un lieciet visu atpakaļ uz tik pat ilgu laiku gatavoties.

Nākošajā lapā atradīsi vēl vienu recepti

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru